Skip to content
Menu
Menu

Miroslav Seman má päťdesiat

Prečítať článok

Bývalý vynikajúci futbalový brankár Miroslav Seman, rodák z Budkoviec, oslávil v januári päťdesiate narodeniny.

Jeho úspešná kariéra sa začala v FC Tatran Prešov ziskom titulu majstra Československa a Slovenska v roku 1992. Jeho výborné výkony si všimli aj zostavovatelia viacerých mládežníckych reprezentačných výberov. Už rok po zisku titulu debutoval v A mužstve FC Tatran Prešov. V sezóne 1995/96 sa stal brankárskou jednotkou v tíme zeleno-bielych. Patril medzi výrazné opory prešovského mužstva, jeho kvality a prístup k futbalu ho vyniesli až do reprezentačného áčka Slovenska.

V lete 1998 prestúpil do 1. FC Košice a zachytal si aj v prestížnej Lige majstrov. Neskôr pôsobil v najvyššej českej súťaži v tíme Českých Budějovíc, tiež v cyperskom klube Salamina Larnaka a v Žiline. V najvyšších súťažiach odchytal 264 zápasov.Po skončení aktívnej činnosti sa venoval trénerskej práci. Bol trénerom brankárov v Žiline a od roku 2013 do roku 2022 tiež aj tréner brankárov pri reprezentácii Slovenska. Od leta popri práci vypomáha s brankárskymi tréningmi v MFK Tatran Liptovský Mikuláš. 

Vo svojej zbierke má jeden majstrovský titul ako hráč a tri ako tréner brankárov, všetky dosiahol v Žiline. Venuje sa podnikaniu a rodine.

 (jac)