Skip to content
Menu
Menu

Na prešovskom velodrome už trénujú cyklisti

Prečítať článok

(ako) – Slovenskí elitní cyklisti začali s tréningom. Absolvovali už trojdňové sústredenie pod vedením reprezentačného trénera Jířího Mikšíka.

Okamžite po ohlásení uvoľňovania tvrdých opatrení, ktoré prijala vláda SR na zabránenie šírenia vírusu COVID-19, zorganizoval Slovenský zväz cyklistiky tréningy na dráhe. Sústredenie absolvujú jazdci Dukly Banská Bystrica – ostrieľaný dráhar Martin Chren aj minuloroční nováčikovia Lukáš Kubiš a Pavol Rovder. Pemiéru zažívajú Andi Cully a Juraj Bellan.

Tím doplnili Petra Machálková (TJ Slávia ŠG Trenčín) a junior Jakub Barcik. Podľa trénera druhý blok tréningu by už mali absolvovať aj duo Tereza Medveďová a Štefan Michalička. Najmä Michalička dokázal ešte v juniorskom veku poraziť na dráhe špičkových svetových jazdcov. Po operácii, ktorú absolvoval v minulej sezóne na chvíľu vypadol z pretekárskeho kolotoča. Medveďová už má za sebou štarty na dráhových MS a aktuálne je členkou ženského tímu priamo na UCI. Zo sústredenia sa pre povinnosti iného charakteru ospravedlnila Alžbeta Bačíková (CK Dukla Bratislava).

Foto: SZC