Skip to content
Menu
Menu

Najlepší africký pivot v Tatrane

Prečítať článok

(vz) – Predstavitelia hádzanárskeho klubu Tatran Prešov v pondelok predstavili na tlačovej besede  aktuality pred budúcou sezónou a zároveň najúspešnejší slovenský hádzanársky klub, ktorý po nedohranom uplynulom hádzanárskom ročníku svoj káder výrazne obmenil, predstavil päticu nových hráčov zo siedmich. Príchod ďalších dvoch – brazílskeho brankára Marcosa Colodetiho, ktorému aj napriek opakovaným negatívnym testom na Covid 19 vstup do Európskej únie zatiaľ nepovolili a pravá spojka z Tuniska Anouar Ben Abdallah, musí v rodnej krajine dohrať ešte zvyšok sezóny – sa očakáva neskôr.

Pred novinárov predstúpili pravá spojka Guilherme Linhares de Souza (Brazília), pivot Jihed Jaballah (Tunisko) kapitán reprezentácie Tuniska a najlepší pivot na poslednom šampionáte Afriky, stredná spojka Lucijan Fižuleto (Slovinsko), pravé krídlo Nuno Miguel Martins Afonso Santos (Portugalsko) a Pavel Caballero Hernandez (Kuba) použiteľný na post ľavého krídla alebo spojky V Prešove bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť jedenásť legionárov z ôsmich krajín. Premiérove to budú Kubánec, Portugalčan a dvaja Tunisania.

Pandémia koronavírusu ovplyvnila aj prípravu Tatrana. Jeho súčasťou bol aj tradičný  Medzinárodný turnaj majstrov v Doboji, ktorý museli organizátori kvôli aktuálnej situácii v Bosne a Hercegovine pre tento rok zrušiť. „Zrušenie tohto turnaja nám skomplikovalo situáciu a takto neskoro v júli nie je jednoduché hľadať alternatívu, kde by sme mohli odohrať štyri, päť  prípravných zápasov. V tomto momente vyzerá najreálnejšie výjazd do Chorvátska a Slovinska, pokiaľ to samozrejme bude umožňovať prechod hraníc, hlavne čo sa týka návratu a prípadných karantén. Máme v prípade potreby rozrobený aj turnaj v Poľsku, kde komunikujeme s mužstvom Legionowo. Takže nejaké alternatívy máme, pričom tieto zápasy by mali byť poslednou fázou pred začiatkom novej sezóny,“ uviedol generálny manažér Tatrana Miroslav Benický s tým, že prvou oficiálnou akciou má byť v závere augusta Final 4 Slovenského pohára v Bardejove.

Tatran tak prípravu odštartuje 24. júla zápasom na palubovke maďarského Gyöngyösu. Jediný domáci prípravný zápas odohrajú zverenci Slavka Golužu v sobotu 1. augusta doma proti poľskému Kaliszu. V polovici augusta ich čaká kvalitne obsadený turnaj v poľskom Mielci. V rokovaní sú ďalšie výjazdy na prípravné zápasy v zahraničí.

Už skôr je známe, že Tatran sa v novej sezóne nepredstaví v novom formáte Ligy majstrov, ale štartovať bude  v novo vytvorenej Európskej hádzanárskej lige a SEHA lige a samozrejme v slovenskej extralige aj pohári.

Káder Tatrana Prešov pre sezónu 2020/2021-brankári: Igor Čupryna, Marcos Colodeti, hráči: Oliver Rábek, Dávid Michalka, Dominik Krok, Roman Carapkin, Josef Hozman, Tomáš Rečičár, Nino Grzentič, Pedro Pacheco, Guilherme Linhares, Jihed Jaballah, Anouar Ben Abdallah, Nuno Santos, Pavel Hernandez, Lucijan Fižuleto.

 

Foto: Viktor Zamborský