Skip to content
Menu
Menu

Okresný svetobežník sa objavil v Brezovici

V jednom zo zápasov 11. kola 7. ligy ObFZ Prešov nastúpili proti sebe dvaja súperi s diametrálne odlišnými ambíciami. FK TJ Sokol Brezovica vs. FK Kokošovce. Domáci, druhí v aktuálnej tabuľke, kým poslední hostia sa obávajú o svoju existenciu v spomenutej súťaži. Podľa predpokladov to aj skončilo, vlastne, dá sa povedať, že to bola hra mačky s myšou. Domáci vyhrali 12:1, po polčase 7:0.

Štyri góly vsietil Dávid Duda, po dva Tomáš Dyačovský, Vladimír Sudimák a Radovan Molčan, po jednom Patrik Veľký a Peter Tkáč. Hostia sa presadili v koncovke až v predposlednej minúte, skórovali za prispenia brankára Patrika Šulíka, ktorému lopta vypadla z rúk a Kokošovčan Juraj Sabol ju pohodlne poslal do siete. „Niet sa čo čudovať, za 90 minút bol prakticky bez práce, nerozchytaný. Stalo sa, nič sa nedeje,“ uviedol prezident FK TJ Sokol Vladimír Sudimák, ktorý je zároveň hráčom A mužstva.

K samotnému stretnutiu sa mu len ťažko hľadali ďalšie slová, keďže malo úplne hladký priebeh. „Snáď, že keby bolo do prestávky 13:0, nikto nič nepovie,“ dodal spokojný V. Sudimák. A tak sme sa opýtali na jedno z mien na domáce súpiske, ktoré zaujalo. Tomáš Dyačovský (na snímke vľavo), „svetobežník“ v rámci prešovského a sabinovského futbalového regiónu, sa po svojom ostatnom pôsobení v Toryse presunul tentoraz ešte o niekoľko kilometrov ďalej od svojho bydliska v Prešove. „Od mňa sa viac podrobností nedozviete,“ zareagoval náš spolubesedník, pričom úsmevný tón v jeho hlase sa nedal prehliadnuť.

 „Ja som len prezident klubu, i to nepísaný, lebo sa ním stal v priebehu tejto sezóny. A tiež hráč áčka. Sú tu však iní ľudia, ktorí si dali za cieľ postúpiť do šiestej ligy a ja sa tomu teším. Nejde o žiadne osoby zvonku, sú to naši chlapci s tými najvyššími ambíciami. A preto sa rozhodli angažovať Tomáša Dyačovského. Mňa vlastne čiastočne odbremenili a môžem sa naplno venovať mládeži, čo je moja parketa už určitý čas a tak tomu by malo byť aj do budúcna,“ dodal V. Sudimák. 

Ján MIROĽA
Foto: Viktor Zamborský