Skip to content
Menu
Menu

Opory odpočívali

Prečítať článok

(vz) – Dve výhry uplynulý víkend zaznamenali na domácej palubovke volejbalisti Prešova. Najprv v piatok zdolali v dohrávke 6. kola extraligy mladíkov z Trenčína 3:1 (13, 10, -21, 10) a v sobotu v 8. kole úradujúceho majstra z Prievidze 3:0 (21, 13, 20). Prešov je jediným celkom, ktorí ešte nestratil bod. Súperom sa podarilo ukoristiť Šarišanom len tri sety. Jeden z nich získali mladí Trenčania zo ŠŠ volejbal.

Tréner VK Mirad UNIPO Prešov Marek Kardoš šetril v piatok opory. Do hry vôbec nezasiahli kapitán Martin Sopko st., Lukasz Szarek a Tomáš Lampart. Prvé dva sety boli jasne v réžii prešovského tímu, ktorý sa rýchlo ujal vedenia 2:0 (13, 10). V treťom dejstve však Trenčania zabojovali, držali vyrovnaný priebeh a v koncovke napokon uchmatli favoritovi set. Domáci štvrtý jasne vyhrali 25:10.

„Príležitosť dostali mladí hráči. Je pravda, že ja dávam príležitosť hráčom, ktorí si to zaslúžia. Dnes Vinco Rzymanza tie tri-štyri mesiace, keby tak hral, ako trénoval, tak by to bolo iné, ale je to tak. My si nemôžeme dovoliť zo systému vytrhnúť viac ako troch hráčov, lebo je v tom potom neporiadok a kopíme chyby. Hráči v mladšom veku sa vyznačujú tým, že robia vlastné chyby, ktoré nemôžeme následne zobrať naspäť a preto sme prehrali ten jeden set. Je to dobre ponaučenie pre nás všetkých. Tie ostatné sety boli reálne dobré. Problém je, že mladí hráči jednoducho zabúdajú systémové veci za pár minút a práve preto tam potrebujeme tých starších, ktorí im neustále hovoria, áno, takto to má byť, takto to má byť,“ povedal po piatkovom stretnutí M. Kardoš.

Prievidza v sobotu potrápila Prešov najmä v prvom sete. Ten domáci otočili v svoj prospech v koncovke. Ďalšie dva už boli v réžii Prešova a tak do hry nemusel zasiahnuť kapitán M. Sopko st. Dobre smečovali Michal Hudák aj Michal Ščerba.

Marek Kardoš: „Máme ešte strašne veľa roboty. Hlavne sa teraz musíme dať trošku zdravotne dokopy. Som rád, že raz ťahá jeden, raz druhý, raz tretí, to je fantázia, ale ešte to nie je dopracované. Tešia nás všetky výhry za tri body. Aj tá dnešná proti Prievidzi. Tak ako my aj družstvá proti ktorým hráme, sú tiež nové, teda okrem Myjavy. Aj dvaja, traja, noví hráči sa musia zohrávať, takže postupne tie mančafty budú hrať lepšie. My čakáme ešte v januári jednu posilu a ak to všetko zapadne, tak to bude výborné.“

Najbližší duel čaká Prešov 5. decembra v susedných Košiciach s VK KDS Šport.

Foto: Viktor Zamborský