Skip to content
Menu
Menu

Prehrali vlastnými chybami

Prečítať článok

VK PIRANE BRUSNO – VK PREŠOV 3:1 (21, 18, -22, 22)

(vz) – Prvé dva sety v Brusne hrali hostia z Prešova ustráchane, svoju hru zlepšili  v treťom dejstva znížili na 1:2. Dobre rozohrali štvrtý set po dobrých útokoch aj blokoch vyhrávali 11:5 aj 14:9. Domáce Pirane zabrali a zrovnali skóre.

Vo vyrovnanom priebehu Brusno lepšie zvládlo koncovku a po výhre sa znova dostalo na vedúce miesto v extraligovej skupine o 5. až 8. miesto. Prešovu patrí posledná priečka. Na predposledný Projekt RD SVF strácajú dva body. A práve tento celok privítajú v sobotu na domácej palubovke. Prešovská univerzálka Kubová sa blysla 26 bodmi z toho boli štyri esá.

Slová trénera Prešova Romana Németha po zápase: „Zápas sme začali ustráchane a nieslo sa to s nami dva sety. Boli sme absolútne nedôrazní vo všetkých herných činnostiach a dodržiavaní dohodnutých vecí. V treťom a vo štvrtom sete naša hra spĺňala aké – také kritériá, dokázali sme dohrať lopty po obrane. Vo štvrtom sete sme mali zhruba štvorbodový náskok, súper vrátil do hry prvú nahrávačku a my sme začali panikáriť. V koncovke prišla vymyslená klasika a namiesto zdravého nasrdenia sme sklopili uši, ubrali z agresivity na servise a vlastnými chybami sme ukončili zápas. Ono je to v podstate tak, že ak dodržiavame dohodnuté, tak hráme. Keď si začneme robiť po svojom, je zle. Súperovej smečiarke želáme skoré uzdravenie. Isté pravidlá v tejto ťažkej dobe by sa mali dodržať, respektíve by mali platiť pre všetkých.“

Prešov: Lukáčová 10, Gécziová 3, Paulínyová 8, Kotuličová 3, P. Kubová 26, Zubková 2, liberá Šromovská a Nehilová (Grocká 2, Pisarčíková 6). Rozhodovali: Holčík a Mokrý, bez divákov.

Foto: Viktor Zamborský