Skip to content
Menu
Menu

Prehry v päťsetových bitkách

Prečítať článok

(vz) – Počas víkendu vyvrcholila 14. kolom základná časť extraligy volejbalistov a nadstavbou v skupinách pokračovala ženská najvyššia súťaž. Prešovské tímy v päťsetových drámach prehrali. Muži v Nitre s Komárnom a ženy doma s Trnavou. 

RIEKER UJS KOMÁRNO – VK MIRAD UNIPO PREŠOV 3:2 (23, -18, 19, -23, 12)

Duel sa hral v Nitre, pretože v Mestskej hale v Komárne dočasne zriadili testovacie centrum na COVID-19. V základnej zostave Prešova nastúpil skúsený 37-ročný nahrávač Kamil Feňo, ktorý nahradil zraneného Petra Porubského. Hostia začali dobre, ale záver úvodného setu patril domácim, druhý ovládli Prešovčania, tretí Komárčania. Vyrovnané švrté dejstvo zvládli lepšie v koncovke hostia. Dobre začali aj rozhodujúci set, keď viedli 7:3. Urobili však chybu na podaní aj v útoku, domácim vyšiel blok a útok a bolo vyrovnané. Záver patril Komárnu.

Pre Martina Sopkasta to bol zápas číslo 200 od jeho návratu na slovenské palubovky v sezóne 2014-15. Nazbieral v nich 3068 bodov.

Marek Kardoš, tréner Prešova: „Znova sa potvrdilo, že my musíme hrať o niečo, aj napriek tomu, že máme malú zápasovú prax, tak hráči, ktorí dnes nastúpili, nehrali až tak dobre ako som si predstavoval. Nebolo to z našej strany v poriadku čo sa týka obrany, len sme čakali, vedeli sme, že Komárno si bude šetriť svojich hráčov na stredu. Jednoducho sme sa nechali uniesť atmosférou zápasu. My potrebujeme každý zápas hrať naplno, aby sme sa nejakým spôsobom rozohrali. Musíme si vážiť každý jeden zápas, no dnes sme sa viezli na vlne, že o nič nejde.“

Komárno: Sánta 9, Tarabus 3, Kasperkevič 4, Kubš 7, Mačuha 11, Mlynarčík 19, Liberá Turis a Pati-Nagy (Százvai 11, Ogurčák 16, Rak 6, Forró 3).

Prešov: Mudo 10, Feňo 3, M. Sopkost. 19, Macko 7, Szarek 19, Drobňák 10, libero T. Lampart (Velička 0, Ščerba 4, Mikovčík 2). Rozhodovali: Sarka a Královič, bez divákov..

Play-off začína už v stredu 10. februára. Hrá sa na tri víťazné zápasy. Stretnú sa v ňom Myjava s Prievidzou, VKP s Košicami a Komárno so Svidníkom. Víťaz základnej časti Prešov postúpil priamo do semifinále, pretože Trenčín vo vyraďovacej časti štartovať nebude.

Smečuje Sára Pisarčíková.

VK PREŠOV – HIT UCM TRNAVA 2:3 (22, -18, -18, 21, -16)

Duel žien v skupine o 5. – 8. miesto bol dramatický do poslednej lopty. Prešovčanky sa v prípade víťazstva mohli odpútať z poslednej priečky, no nestalo sa tak. Začali dobre. V prvom sete mali stále navrch. Ďalšie dva sety patrili Trnavčankám. štvrtý domácim. V tajbrejku Prešovne využil prvý mečbal a Trnavčanky od stavu 14:14 už mali navrch, ale z výhry sa tešili až po treťom využitom mečbale. Zápas nebol zlý,  mal mnoho pekných aj dlhých výmen, hráčky ukázali veľa obetavých zákrokov, nechýbalo mu napätie a dráma. Škvrnou bol výkon rozhodcovskej dvojice, ktorá mala dosť chybných rozhodnutí na jednej aj druhej strane.

Tréner Trnavy Rastislav Filípetovy stihol takto: „Po dnešnom dni by som mohol napísať ságu, ale nakoniec sme vyhrali, a to je tá najlepšia sebaprezentácia. Od dnes posielam svoje sťažnosti, pripomienky a hodnotenia na ‚Melmac‘ a budem vytrvalo čakať na odpoveď.“

Prešov: Lukáčová 7, Čermáková 0, Pisarčíková 10, Kotuličová 15, P. Kubová 15, Paulínyová 10, liberáNehilová a Šromovská (Grocká 0, Gécziová 2, Zubková 2, Novotná 0).

Trnava: Konárová 22, Límová 7, Povrazníková 25, Behúnová 9, R. Vojtechová 10, Grófová 10, libero Jakábová (Vasková 1, Tomčíková 0, Sivičeková 1, S. Ondrejková 0). Rozhodovali: Höger a Niklová, bez divákov

V sobotu čaká Prešovčanky duel v Brusne.

Foto: Viktor Zamborský