Skip to content
Menu
Menu

Silná poľadovica je v celom Prešovskom kraji

Prečítať článok

(ako) – Mrznúci dážď z nedele na pondelok spôsobil silnú poľadovicu v celom Prešovskom kraji. Výstraha meteorológov sa naplnila. Napriek úsiliu cestárov, mnohé úseky ciest boli najmä zrána  nezjazdné, iné obmedzené. Hromadná doprava meškala a hasiči odstraňovali popadané stromy.

Polícia v Prešovskom kraji zasahovala pri viacerých dopravných nehodách a kolíziách, preto na  sociálnej sieti vydali výstrahu.

„V celom Prešovskom kraji prší a mrzne, následkom čoho sa na cestách vytvára súvislá vrstva ľadu. Vodičov žiadame o maximálnu opatrnosť. Nutnosť presunu vozidlom zvážte, ak je to možné radšej ostaňte doma.“

Nezjazdné úseky ciest

Podľa webu stellacentrum.sk bol po pol ôsmej ráno ťažko prejazdný úsek cesty Spišská Nová Ves- Smižany – Spišský Štvrtok.

Uzavreté sú časti ciest v úseku Liptovská Teplička – Vikartovce a v úseku Štrba – Šuňava.

Priechod Dobšinský kopec a cesta Dedinky – Ostrá Skala je uzavretá pre vozidlá nad 3,5 tony.

Problematickú situáciu hlásia z viacerých horských priechodov.

Výjazdy hasičov

V pondelok ráno zasahovali pri nehodách a pri odstraňovaní popadaných stromov na cesty. Podľa operačného dôstojníka Hasičského a záchranného zboru v Prešove, stromy zrejme padali pod ťarchou ľadovej vrstvy.

Poľadovica trápi nielen vodičov, ale aj chodcov. Na chodníkoch a schodoch je tiež súvislá súvislá vrstva ľadu a hrozia úrazy.

Hromadná doprava mešká

Poľadovica sa podpísala aj pod meškanie spojov MHD aj prímestskej dopravy. Vedenie prešovského dopravného podniku už na situáciu reagovalo oznamom.

„Vážení cestujúci, z dôvodu nepriaznivých poveternostných vplyvov môže dochádzať k výrazným meškaniam autobusových aj trolejbusových liniek MHD, ktoré však nedokážeme ovplyvniť. Pri cestovaní MHD Vám odporúčame vyhradiť si dostatočnú časovú rezervu a zároveň Vás prosíme o trpezlivosť. Touto cestou sa Vám ospravedlňujeme za spôsobené nepríjemnosti a problémy. Ubezpečujeme Vás, že naši zamestnanci robia všetko pre to, aby Vás bezpečne doviezli do cieľa cesty.“