Skip to content
Menu
Menu

Prešov odštartoval sériu o bronz úspešne

Prečítať článok

VK MIRAD UNIPO PREŠOV – VK KDS ŠPORT KOŠICE 3:1 (13, -19, 12, 20)

(vz) – Prvý súboj o extraligový bronz vyhrali volejbalisti Prešova, keď v sobotu na domácej palubovke zdolali vo východniarskom derby Košice 3:1 a v sérii na tri víťazstva sa ujali vedenia 1:0.

Prešovčania po dvoch úspešných útokoch a dobrom bloku v prvom sete viedli 3:0 a hosťom toho veľa nedovolili. V druhom dejstve sa do polovice naťahovali súperi o každú loptu, ale druhá časť patrila košickým hráčov ako aj úvod  tretieho  setu  vyhrávali 4:2, ale domáci, ktorým sa darilo v útoku, im v ďalšom priebehu dovolili zaznamenať už len osem bodov a aj štvrté dejstvo „koňare“ dotiahli do víťazného konca.

„Chcem pogratulovať chalanom, že sme sa dostali do tej našej hry. Dnes sme lepšie servovali a bránili, to bola naša zbraň aj v prvej časti sezóny a preto sme to dnes dali,“ povedal po stretnutí Lukasz Szarek, ktorý zaznamenal pre domáci tím 24 bodov.

Tréner Prešova Marek Kardoš: „Je vidieť, ako to telo reaguje. Úprimne poviem, že ani dnes to ešte nebolo dobré. Našťastie sa nám pomaličky začali zapájať tí hráči, od ktorých to očakávame. Je tam ešte nesúhra. Bohužiaľ musíme ešte pracovať a pripraviť sa na ďalšie zápasy série. Bude to už len lepšie našťastie. Ešte stále vidno hlavne v obrane, že urobíme loptu, ale už niet síl dobehnúť tú druhú. Takýchto dnes bolo asi dvadsať, ktoré sme mohli úplne ideálne dohrať a uľahčiť to Peťovi. Toto nám chýba. Verím, že do pohára sa nám pošťastí definitívne pripraviť družstvo na lepšie výsledky.“

Prešov:
 P. Porubský 7, M. Sopko st. 12, Mudo 9, Szarek 24, Ščerba 10, Mikovčík 8, libero T. Lampart (Hudák 3, Macko 0, V. Rzyman 0, Oleárnik 0).

Košice: M. Sopko ml. 12, Pizur 3, Goč 1, Smolej 12, Kríž 4, Lamanec 20, liberá Kurej a Marčok (Ondruš 2, J. Hriňák 0, Jendrejčák 2, Tesarčík 0, Machovec 0). Rozhodovali: Porvazník a Höger, bez divákov.

Druhý zápas série na tri víťazstvá je na programe v stredu o 19.00 v Košiciach.

Foto: Viktor Zamborský