Skip to content
Menu
Menu

Prešov vo finále Slovenského pohára

Prečítať článok

TJ SPARTAK MYJAVA – VK MIRAD UNIPO PREŠOV 0:3 (-24, -26, -19)

(vz) – Po sobotňajšom zisku bronzu vo volejbalovej extralige si hráči Prešove veľa neoddýchli a už v utorok nastúpili na semifinále Slovenského pohára v Nitre proti druhému celku práve skončenej súťaže TJ Spartak Myjava. Zdolali ho 3:0 a pri svojej ôsmej finálovej účasti budú bojovať o štvrtú pohárovú trofej (2005, 2016, 2017) v stredu o 17.30. h ich súperom bude Svidník, ktorý zdolal Košice 3:1.

Prvé dva sety boli vyrovnané, no koncovka patrila Prešovčanom. V druhom dejstve mali blízko k výhre Myjavčania, nevyužili setbal 24:23 Šarišania vyrovnali a vyhrali 28:26. Záver patril Brazílčanovi Mudovi, ktorý získal štyri body za úspešné útoky a bloky. Volejbalisti  Spartaka vstúpili dobre do tretieho setu. Vyhrávali 10:5. Skúsenejší Prešovčania vyrovnali a v druhej polovici setu ovládli hru, vyhrali a zaslúžene postúpili do superfinále.

Rodrigovi Moraesovi patril záver druhého setu v semifinále SP.

Marek Kardoš, tréner Prešova: „Vedeli sme, aké sú prednosti Myjavy, že hrajú bez chýb a sú veľmi zruční. Ich univerzál Viskup hral dnes vynikajúco, my sme však počas celého zápasu veľmi dobre podávali a hrali sme naozaj dobre; zvlášť v koncovke sme veľmi dobre podávali a následne bránili. Extraliga nám nevyšla podľa predstáv, nechcem sa k tomu už veľmi vracať. Vedenie do tímu mnoho investovalo a chceme mu to aspoň v pohári vrátiť, aj preto sme radi, že sme vo finále.“

Myjava: Pokopec 11, M. Zeman 6, Viskup 17, Watzka 5, Ludha 9, Barták 2, liberá Ochodnický a S. Paňko (O. Zeman 0, Pollák 0, Šíma 0, Valo 1, Š. Rzyman 0).

Prešov: Mudo 15, P. Porubský 4, M. Sopko st. 10, Macko 5, Szarek 20, Ščerba 2, libero T. Lampart (Drobňák 1, Hudák 2, Velička 0). Rozhodovali: Andrejčák a Moravčík, bez divákov.

Foto: Viktor Zamborský