Skip to content
Menu
Menu

Prišli o prvé body

Prečítať článok

(vz) – Futbalisti 1. FC Tatran Prešov stratili prvé body v III. lige Východ. Nulu v kolónke prehier im vymazalo v piatom kole Humenné a prvé miesto v tabuľke museli prepustiť Plavnici, ktorá ešte neprehrala, podobne ako Humenné i Odeva Lipany, tie remizovali v Snine 2:2. Navyše má Humenné ešte zápas k dobru. 

Prešovčania dostali rýchly gól, keď na dlhý pás z vlastnej polovice si nabehol Streňo, prešprintoval obrancu hostí a v štyridsiatej piatej sekunde strelou k žrdi potešil domácich fanúšikov. Vo vyrovnanom stretnutí sa  v 44. minúte radovali zeleno-bieli, keď po rohovom kope odrazenú loptu poslal oblúčikom do siete Ivanecký (na snímke). Na konečných 2:1 pre Humenné upravil v 66. min znova Streňo. Pred týmto hráčom domácich pred stretnutím upozorňoval tréner Prešova Peter Petráš. Po zápase povedal: „Hlavne v prvom polčase som nebol spokojný s prístupom hráčov, prišlo mi to až veľmi profesorské, vlažné. Hráčov som tri dni chystal na to, že musíme robiť všetko preto, aby Erik Streňo nehral a nakoniec sme z Erika urobili hráča zápasu. Humennému gratulujem a my si máme, čo vydiskutovať. Nezachytili sme úvod. Pri prvom góle išlo o chybu brankára, mal vybiehať, bolo by všetko vyriešené, ale aj tak nemôžeme z prvej nakopnutej lopty dostať gól. Koncentrácia nebola taká, aká by mala byť. Do zápasu sme sa dostali na konci prvého polčasu, ale opäť sme to nezvládli. Hráčom som už niečo povedal po zápase, určite sa k tomu ešte v utorok vrátim. Každý jeden si musí vstúpiť do hlavy, aké výkony by mal podávať.“

Jozef Škrlík, tréner FK Humenné: „Vedeli sme, aký súper nás čaká. Myslím si, že Prešov je najlepšie mužstvo v súťaži. Na zápas sme sa pripravovali zodpovedne. Chceli sme hrať viac zo zabezpečenej obrany, na protiútoky. Vedeli sme o sile súpera, dôkladne sme si Tatran zmapovali.  Streňo dal dva góly, je to kapitán družstva, samozrejme, je to výborný futbalista. Zo zdravotných dôvodov nehral Černák. Streňo v spolupráci s Černákom, to by bol ešte nebezpečnejší dvoj záprah. Chceli sme hrať na dlhé lopty, na Streňa. Vedeli sme, že je rýchlejší, ako prešovskí stopéri, vyšlo nám to. Dostali sme zbytočný gól do šatne, ale taký je futbal. Prešov ukázal, že má kvalitu, herne je dobrý, tri body proti tomuto tímu tešia.“

FK Humenné – 1. FC Tatran Prešov 2:1 (1:1)

Humenné: Slávik – Vasiľ, Šuľák, Bednár, Zlacký – Bavoľár (58. Polaščík), Harvila, Milunovič, Komjatý – Streňo (87. Kridla), Skvašík (75. Dzurjo).

Prešov: Gmitter – Ďurek, Grejták, Luberda, Maguľak – Lupčo (78. Makara) – Ivanko Macej, Ivanecký, Sabolčík, Kraľovič (59. Kopín) – Špilár (70. Gladiš).

Pred 950 divákmi rozhodovali: Molitoris – Lang, Drenko  ŽK: Dzurjo, Harvila – Ivanecký, Lupčo, Grejták.

V sobotu o 16. h privíta 1. FC Tatran Prešov na svojom ihrisku v 6. kole Bardejovskú Novú Ves. Zaujímavý duel bude v sobotu aj v Lipanoch, kde tretia Odeva hostí vedúci celok z Plavnice.

Foto: Viktor Zamborský