Skip to content
Menu
Menu

Prešovskí volejbalisti o bronz

Prečítať článok

RIEKER UJS KOMÁRNO – VK MIRAD UNIPO PREŠOV 3:1 (16, 15, -20, 20) – výsledok série 2:0

(vz) – Komárňanskí volejbalisti po sobotňajšej výhre 3:0 v Prešove, využili v stredu domáce prostredie a po výhre 3:1 postúpili do finále extraligy. Ich súperom bude Myjava. Obidva celky budú bojovať o historické zlato.  

Prvé dva sety boli do polovice vyrovnané, ale koncovky patrili domácim. Komárno dobre začalo aj tretí set, ale hostia ho otočili v svoj prospech. Štvrté dejstvo si domáci ustrážili a tešili sa z postupu do finále.

Marek Kardoš, tréner Prešova: „Komárno potvrdilo úlohu, ktorá mu bola daná v domácom prostredí a potvrdilo svoju momentálnu fazónu. My sme sa snažili rotovať, ale treba úprimne priznať, že dnes nie sme v takej forme, aby sme aktuálne konkurovali Komárnu. Mali sme málo času na trénovanie, nie je to výhovorka, sú to objektívne fakty, čo sa ukázalo aj v Komárne, že v tejto chvíli nie sme schopní s takýmto dobrým manšaftom hrať.“

Prešov: P. Porubský 3, Sopko st. 5, Macko 9, Szarek 16, Ščerba 14, Mudo 1, libero T. Lampart (Mikovčík 5, Drobňák 0, Hudák 5, V. Rzyman 0, Oleárnik 0). Rozhodovali: Moravčík a Juráček, bez divákov.

V sobotu o 17. hod. sa v Prešove začne „východniarska séria“ o tretie miesto (na 3 výhry), v ktorej si Prešov zmeria sily s VK KDS-Šport Košice.

Foto: Viktor Zamborský