Skip to content
Menu
Menu

Zlepšenie po prestávke

Prečítať článok

Metaloplastika Šabac – Tatran Prešov 31:33 (19:18)

(vz) – Hádzanári Tatrana Prešov sa v piatom kole SEHA Gazprom ligy tešili z víťazstva na palubovke srbského tímu Metaloplastika Šabac a vrátili mu domácu prehru 29:31. Keďže dali viac gólov vo vzájomných zápasoch, pri rovnosti bodov získali výhodu lepšieho postavenia v tabuľke pred bojmi v play-off.

Tatran viedol v úvode 1:0 a 2:1 i 3:2, domáci vyrovnali a udržiavali si pred súperom jedno až trojgólový náskok. Hostia odchádzali na prestávku s jednogólovým mankom. Gólom Linharesa vyrovnali 19:19, Metaloplastika im ušla na rozdiel dvoch gólov. V 42.min zeleno-bieli zrovnali 26:26 a deväť minút neskôr už viedli o štyri 31:27. Zásluhu na tom má aj brankár Čupryna, ktorý ukázal niekoľko pekných zákrokov. Prešovu patril záver a v poslednej minúte mali domáci šťastie, keď Rábekova strela zo sedmičky skončila na žŕdke. Strelecky sa darilo Pachecovi, ktorý dal 10 gólov.

Povedali po zápase:
Miroslav Benický, generálny manažér Tatrana: „Víťazstvo je tu a teší. Postačuje aktuálne na tretiu priečku a to bol hlavný cieľ, s ktorým sme tu prišli. Prvý polčas bol pre diváka určite zaujímavý, ale naša obrana absolútne nefungovala. To sa zmenilo v druhom časti. Znova sme ale mali veľké množstvo stratených lôpt a zahodených šancí. Škoda týchto momentov, z ktorých sa musíme poučiť. Určite nás mrzí aj to, že sa domov vraciame s ďalším zraneným hráčom. Pavel Hernandez dostal nepríjemný úder do bicepsu, kde má obrovskú podliatinu. Zápas síce so sebazaprením dohral, ale zajtra pôjdeme do nemocnice a uvidíme v akom bude stave.“

Igor Čupryna: „Dôležité bolo, že sme v druhom polčase zlepšili obranu a postrážili si súperovho pivota. Ten nám v prvom polčase robil veľký problém a dal veľa gólov. Práve v obrane sme zahrali v druhom polčase lepšie, inkasovali sme iba dvanásť gólov a chlapci to zlomili v útoku.“

Tatran: Colodeti, Čupryna – Rábek 8/3, Santos 3, Pacheco 10, Fech 2, Linhares 7, Rečičár 1, Michalka, Grzentič, Hernandez 1, Carapkin 1. Rozhodovali: Nikolov a Nachevski (MKD). Pokutové hody: 1/0 – 4/3, vylúčenia: 5:4.

Tatran privíta v sobotu o 18.h v zápase Niké handball extraligy Štart Nové Zámky. Najbližší zápas SEHA ligy je naplánovaný na sobotu 3. apríla o 17:45 h keď Prešov doma nastúpi proti severomacedónskeho tímu Eurofarm Pelister.

Foto: SEHA