Skip to content
Menu
Menu

Šidlovčania znova žili športom

Prečítať článok

Zdá sa, že na Šidlovci sa blýska na lepšie časy. Preteky v behu po schodoch s názvom Šidlovská 133-ka, ktoré majú za sebou už 13 ročníkov, by nemuseli byť ojedinelým pravidelným športovým podujatím v tejto lokalite. Tri ročníky má za sebou aj Šidlovecky bicigeľ, no pandémia mu v roku 2020 vystavila stopku a ďalšie pokračovanie sa odvtedy nekonalo.  

V minulosti sa „športuchtiví“ Šidlovčania stretli aj na dvoch ročníkoch stolnotenisového turnaja, no na treťom už nie a táto akcia na určitý čas zapadla prachom. Avšak, ako bolo napísane v úvodnej vete, blýska sa na lepšie časy. „Našiel sa“ mladík, ktorý sa pokúša oživiť pingpongovú tradíciu. Tomáš Kačala zorganizoval uplynulú sobotu turnaj, ktorý pomenoval nárečovo: Šidlovecke denko 2022. Zúčastnilo sa ho 16 mužov. V základnej časti sa hralo podľa tradičného pavúka, najlepší štyria si to medzi sebou rozdali podľa systému každý s každým. Celkovým víťazom sa stal Peter Mihok, pred Miroslavom Vaňom, Martinom Vaňom a Radoslavom Petrenkom.

Čo bude ďalej? Opýtali sme sa Tomáša Kačalu, zároveň mu ponúkli funkciu nepísaného koordinátora športu na Šidlovci… „Nebránim sa tomu. K športu mám pozitívny vzťah, mojou predstavou je, aby sa raz za mesiac konala jedna akcia. Na budúci mesiac to budú šípky, termín som stanovil na 12. marec. Nasledovať by mali stolný futbal, shuffle, čo je niečo na spôsob letného curlingu na stole, no aj netradičné súťaže, napríklad v pílení dreva, v pití piva. Súťažiť sa dá vo všeličom, len treba podchytiť ľudí, ja sa o to pokúsim,“ odkázal šidlovskej komunite T. Kačala.

Ján MIROĽA