Skip to content
Menu
Menu

ŤAŽKO SKÚŠANÍ HOKEJISTI ODKÁZALI RADNIČNÝM MOCIPÁNOM… MARKUŠ NAJLEPŠÍM HRÁČOM

Prečítať článok

(jm) – Michalovce sú mestom športu, fanúšikovia kolektívnych športov sa tešia z účasti tamojších družstiev resp. mužstiev v najvyšších slovenských súťažiach. Po hádzanárkach a futbalistoch sú hokejisti Dukly v tejto sezóne nováčikmi Tipsportligy.
Práve na „ich“ ľade sa nedávno konal turnaj žiakov druhých tried základných škôl. Štartovali na ňom tímy z východu Slovenska. Spolu šesť. Okrem domácich nádejí mali dvojnásobné zastúpenie Košice (Liba Academy a HK Sršne Košice), pricestovali aj chlapci z Humenného, Levoče a Prešova. Šarišskú metropolu reprezentovali hokejoví „operenci“ vo farbách PHK Prešov, pod vedením trénerskeho tandemu Martin Baláž, Radoslav Raclavský. V konečnom účtovaní im patrilo prvenstvo. Navyše, Mattea Markuša vyhlásili organizátori za najlepšieho hráča turnaja.
V súčasnosti, keď je najrýchlejšia kolektívna hra v treťom najväčšom meste v tejto krajine tak ťažko skúšaná, je to vskutku veľmi potešiteľné konštatovanie. Akoby všetci spoločne, hráči aj ich tréneri, chceli celému Slovensku odkázať: „Napriek tomu, že sme sa stali rukojemníkmi neschopnosti niektorých prešovských radničných mocipánov, chceme toto mesto reprezentovať – a čo najlepšie.“
Mladí Šarišania odohrali v „srdci Zemplína“ šesť zápasov. Všetky s víťazným koncom. V základnej skupine zdolali rovesníkov z Humenného 8:5 a 9:2, potom aj druhákov z Liba Academy 5:3 a 8:3. Vo finálovej minisérii porazili Michalovce 6:3 a 4:3 po samostatných nájazdoch. Kedy sa naposledy niekto z prešovského mládežníckeho hokeja takto tešil z turnajového víťazstva? Veru, ťažká otázka…
PHK Prešov reprezentovali: Svätopluk Kráľovský, Xavier Fentón, Gregor Šarišský, Maximilián Turek, Oliver Neupaver, , Miloš Šoltís, Lukáš Rybovič, Jakub Futó, Samuel Hudák, Róbert Mišenko, Adam Cichý, Ezekiel Kurimský, Matej Huľa, Karin Raclavská. Tréneri: Martin Baláž, Radoslav Raclavský, vedúci mužstva: Ján Hudák.