Skip to content
Menu
Menu

Už tento víkend sa na Delni stretnú hrdinovia

Prečítať článok

Pretek Hero Race je o skutočných hrdinoch. 4. – 5. septembra ponúkne pestrý dvojdňový program deťom, profesionálnym športovcom, ale aj tým, ktorí sú so športom len na začiatku. Pripravené sú tri trate rôznej náročnosti a dĺžky. Výťažok z registrácie na HERO RACE putuje neziskovej organizácii PIEROTT a vyzbierané prostriedky pomôžu športovo nadaným deťom, ktoré žijú na pokraji chudoby.

Za adrenalínovým prekážkovým behom stojí nezisková organizácia Pierott, ktorá pomohla už vyše 300 deťom, ktoré sa ocitli v neľahkých životných situáciách. „Nezisková organizácia Pierott sa zameriava predovšetkým na talentované deti, ktoré potrebujú pomôcť napríklad s financovaním krúžkov. Sme radi, že aj takýmto športovým podujatím vieme motivovať ľudí, aby deťom – budúcnosti našej spoločnosti, pomáháli viac,“ vysvetľuje Marián Beliš, riaditeľ neziskovej organizácie.

Preteky Hero Race však nie sú len o športových výkonoch: „Kto chce v  športe či v živote dosiahnuť úspech, musí prekonať veľa prekážok. Mnoho ľudí sa do nových vecí nepustí, pretože majú rôzne obavy zo zlyhania či výsmechu. Na Hero Race ide však o zábavu, prekonanie samého seba, súdržnosť či tímovosť.“

Bohatý program počas celého víkendu

V sobotu 4. septembra sa dvojdňová oslava zábavy a športu začne juniorským pretekom pre najmenších hrdinov. „Deti pri štarte dostanú darček v podobe čelenky a v cieli pamätný diplom a medailu. Po preteku sa môžu vyblázniť na trampolínach či skákacích hradoch,“ upresnil Beliš.

V tento deň sa uskutoční aj pretek v kategórii HOBBY. Pretekárov čaká 2 km dlhá trať s 20 najrôznejšími prekážkami. V nedeľu sa na štart postavia tí najodvážnejší a skúsení pretekári, ktorých čaká trať dlhá 4 km s 35 prekážkami. „Pri stavaní prekážok sme naplno využili potenciál, ktorý ponúka areál Delňa. Pretekárov budú čakať aj prekvapenia v podobe nových prekážok ako prenášanie bremien, šplhanie, brodenie sa v blate a samozrejme nesmie chýbať ani obľúbená vodná prekážka s využitím skokanského mostíka. Kategória EXTREM preverí fyzické aj psychické schopnosti a kondíciu všetkých športovcov.“

S registráciou možnosť vyhrať Audi

Na preteky v ktorejkoľvek z kategórií je potrebné sa registrovať vopred prostredníctvom webovej stránky www.herorace.sk. Prvých 200 prihlásených na sobotu 4. 9. a prvých 200 prihlásených pretekárov v nedeľu 5. 9. dostane funkčné tričko HERO RACE a originálnu medailu. Pretekári však dostanú oveľa viac a organizátor pripravil aj prekvapenie: „V cene štartovného je pitný režim, teplé jedlo, profesionálna časomiera, no najmä nezabudnuteľný zážitok. Pre pretekárov sme si pripravili jednu lahôdku, ktorou je elektrická kolobežka značky Audi. Tú má šancu vyhrať ktokoľvek, kto sa do pretekov prihlási”