Skip to content
Menu
Menu

Už v stredu sa môže rozhodnúť

Prečítať článok

(vz) – Po troch dueloch o bronz vo volejbalovej extralige mužov majú bližšie k tretiemu miestu volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov, ktorí v sérii vyhrávajú nad Košicami 2:1. Zatiaľ každé mužstvo vyhralo v domácom prostredí. Štvrtý zápas je na programe v stredu o 19. h v Košiciach.

Košice v druhom stretnutí doma zdolali Prešov 3:1 (-16, 24, 18, 26). Hostia jasne vyhrali úvodný set, v druhom a štvrtom nezvládli koncovku.

„Mali sme obrovské problémy s prihrávkou po druhom servise, keď si neurobili side-out. Hrali sme relatívne dobre v obrane, ale neskôr sme zle čítali hru nahrávača, ktorý hral celý čas to isté,“ zhodnotil hru Miradu v Košiciach tréner Prešova  Marek Kardoš. 

Prešov začal aj v sobotu doma dobre, keď Košičanom dovolil v prvom sete len trinásť lôpt no v druhom prehrával 19:11. Domáci zapli znížili na 19:23 a otočili na 24:23 a nakoniec skoro stratený set vyhrali. Vyrovnaný tretí set vyhrali hostia a boli lepší aj v štvrtom dejstve. Rozhodujúci tajbrejk vyšiel Prešovu, ktorý v sérii na tri vyhraté zápasy vedie 2:1. Prešov potiahol opäť Lukasz Szarek, ktorý zaznamenal 27 bodov (3 bloky).

Marek Kardoš: „Bolo to viac vybojované ako vyhrané. Osobne si myslím, že sme dnes zo zóny štyri nehrali veľmi dobre. Našťastie nám tam v tajbrejku zahral Miško Hudák výborne. Trápime sa v spomínanej zóne, nie je to ono a zbytočne vznikajú nedorozumenia na príjme. Už osem mesiacov robíme na zóne zodpovednosti, na preberaní priestoru jeden za druhého a robíme to, ale nie vždy. A táto disciplinovanosť, to je najväčší rozdiel. Napríklad Košice boli dnes disciplinované a celkovo hrajú disciplinovane. My sme veľmi dobre začali brániť v piatom sete a to bol kľúč.“

VK MIRAD UNIPO PREŠOV – VK KDS-ŠPORT KOŠICE 3:2 (13, 24, -22, -20, 10)

Prešov: P. Porubský 3, M. Sopko st. 9, Mikovčík 5, Szarek 27, Ščerba 7, Mudo 11, liberá T. Lampart a L. Brilla (Hudák 5, Macko 8, Drobňák 0, Velička 0, V. Rzyman 1, Oleárnik 0).

Košice: Goč 0, Smolej 20, Kríž 4, Lamanec 27, Ondruš 0, Pizur 5, liberá Kurej a Marčok (M. Sopko ml. 15, J. Hriňák 0, Jakubov 0, Machovec 0, Jendrejčák 1, Tesarčík 0). Rozhodovali: Höger a Mokrý, bez divákov.

Foto: V Zamborský