Skip to content
Menu
Menu

V extralige volejbalistov východniarske semifinále

Prečítať článok

Po Prešove a Komárne, ktoré do semifinále play-off extraligy volejbalistov postúpili priamo ako prvé dva tímy po základnej časti, sa do elitného kvarteta predrali Myjava a Svidník. V semifinálových bojoch sa stretnú VK Mirad UNIPO Prešov – Slávia Svidník a Rieker UJS Komárno – Spartak Myjava. Svidník vkročil do štvrťfinále z piatej priečky a zaskočil v ňom štvrtý VKP Bratislava. Svidníčania najprv vyhrali v Bratislave a postup si zabezpečili v domácom prostredí, keď druhý štvrťfinálový zápas takisto vyhrali 3:1.

Semifinále play-off, ktoré sa začne v stredu 16. marca, sa hrá na tri víťazstvá. Duely nesporne prinesú zaujímavý a dramatický volejbal, tuhý boj o každú loptu.

Erik Digaňa, tréner Prešova: „Na semifinálové boje so Svidníkom sa tešíme. Svidník má mladý, dravý tím, ktorý je zomknutý. Hráči sú spolu od žiackeho veku, majú dobrú súhru. Očakávam bojovné zápasy, perfektné derby, o ktoré sa pričinia oba tímy, takisto početnú divácku kulisu. Máme kvalitné mužstvo, v tejto sérii sme favoritom a na jej konci sa chceme tešiť z postupu do finále. Svidníčania sú mladí, draví, postupom medzi elitné kvarteto dosiahli úspech. Môžu hrať uvoľnene, bez stresu, nemusí ich trápiť, či to vyjde alebo nevyjde. Určite do zápasov pôjdu naplno. My budeme ťažiť zo servisu, naše družstvo ho má najlepšie v extralige, šesť hráčov nám výborne podáva. Následne z toho vyplýva naša obrana na sieti, najviac bodujeme aj blokmi. Plusom je tiež to, že máme oveľa viac skúseností, dvoch reprezentačných nahrávačov a Martina Sopka staršieho. V hľadáčiku reprezentačného trénera Mareka Kardoša sú i ďalší naši hráči. Tešíme sa a ideme bojovať o najvyššie priečky.“

Svidník bude vsádzať na bojovnosť a skvelých fanúšikov, ktorí budú jeho ďalším hráčom na ihrisku.

V stredu 9. februára zohrali prešovskí volejbalisti medzi sebou exhibičný zápas, do ktorého v príjemnej atmosfére zapojili aj divákov. Výťažok z neho šiel na transparentný účet pre Jakuba, ktorého čaká náročná operácia chrbta, ktorá sa robí len v zahraničí. Dobrá vec sa podarila.

Program semifinále play-off, 1. zápas – 16. 3., 17. h: VK Mirad UNIPO Prešov – Slávia Svidník, 2. zápas – 19. 3., 17. h: Svidník – Prešov, 3. zápas – 23. 3., 17. h: Prešov – Svidník, prípadný 4. zápas – 26. 3., 17. h: Svidník – Prešov, prípadný 5. zápas – 30. 4., 17. h: Prešov – Svidník.

(jac)