Skip to content
Menu
Menu

Vysoká výhra pred úvodným duelom v SEHA liga

Prečítať článok

Tatran Prešov – HK Agro Topoľčany 46:11 (22:3)

Už v úvodnej desaťminútovke nedeľňajšej predohrávky 14. kola našej najvyššej hádzanárskej súťaže rozhodli prešovskí hádzanári o svojom víťazstve nad HK Agro Topoľčany, keď viedli 11:1. Súperovi toho veľa nedovolili. Svedčia o tom len tri góly v sieti Tatrana v prvom polčase, ale aj o dobrom výkone Marcosa Colodetiho v bránke domácich. Tatran bol jasne lepším mužstvom. Starosti pred utorkovým zápasom SEHA ligy má tréner Slavko Goluža: “Neviem ako to bude vyzerať s Dávidom Michalkom, ktorý sa zranil v prvom polčase.”

So súperom nebol spokojný sedemgólový pivot Roman Carapkin: “Agro nedosahuje našu kvalitu. Dobre sme hrali v obrane, ale predsa len nás v nej takýto súper nedokáže úplne preveriť. Bol to však pre nás taký dobrý kondičný tréning. Musím povedať, že ako ja, tak myslím aj tím, sa cíti fyzicky dobre pripravení. Ale už v utorok nás čaká duel v Záhrebe a ten bude úplne iný.“

Najlepší strelec zápasu Nuno Santos, (11 gólov): „Pre nás bol dnešný zápas dobrou prípravou na utorkový duel v Záhrebe. Precvičili sme si rýchle protiútoky, kompaktnosť obrany. Odviedli sme dobrú robotu. Pre mňa to bol prvý zápas, pretože počas týždňa proti Hlohovcu som nenastúpil. Cítil som sa dobre a najdôležitejšie je, že sme vyhrali. Môžeme sa tak sústrediť na ďalší zápas, v ktorom sa pokúsime vyhrať v Chorvátsku.“ 

Tatran: Colodeti, Čupryna – Rábek 2, Santos 11, Pacecho 3, Fech 3, Rečičár 10, Michalka 4, Grzentič 4, Hernandez 2, Carapkin 7. Pokutové hody: 0/0 – 3/1, vylúčenia: 2:2.

Už v utorok o 20.30 h odohrá slovenský majster na palubovke PPD Záhreb úvodný duel nového ročníka SEHA Gazprom ligy a v nedeľu o 18. h nastúpi Tatran na piate vystúpenie v Európskej lige v Lisabone proti miestnemu Sportingu.

Text a foto: Viktor Zamborský