Skip to content
Menu
Menu

Vystačili si v pohode aj jedenásti

Po siedmich kolách 6. ligy ObFZ Prešov sezóny 2020/21 sa dalo už čo to vyčítať z tabuľky spomenutej súťaže. Porovnávanie s tým, kto a na akom mieste končil neúplný ročník 2019/20, hovorí o tom, kto sa prepadol z hornej polovice pelotónu smerom dole – a naopak.

Príkladom toho druhého sú napríklad hráči TJ Družstevník Žipov. Po jeseni roku 2019 im patrila posledná štrnásta priečka. Dnes je ich situácia iná – aktuálne sú na peknej šiestej pozícii a to po výsledkoch: doma – Ľubotice B 5:0, Gregorovce 4:3, Chmiňany 4:2, Brezovička 1:4. Vonku – Pečovská Nová Ves 1:5, Uzovský Šalgov 2:1, Vyšná Šebastová 1:9.

Ako sa dá vyčítať z vyššie uvedeného prehľadu, prvá prehra pred zrakmi vlastných fanúšikov sa dostavila iba nedávno, presnejšie uplynulú nedeľu. Zaváhanie s Brezovičkou 1:4 sa však dostavilo po debakli skoro desaťgólovom vo Vyšnej Šebastovej (1:9) a tak sa natíska otázka, či majú tieto dva rezultáty niečo spoločné a čo nie je druhý akýmsi „dozvukom“ toho prvého… Rovnako by bolo zaujímavé vedieť, či boli hostia zo sabinovského okresu o triedu lepší, alebo to prosto „len tak vyšlo.“ No na druhej strane je tu aj pozitívna téma, o ktorej by sa dalo rozprávať – predchádzajúcu nekompletnú sezónu končil Žipov na poslednom mieste, teraz je to oveľa lepšie. Odhliadnuc od vysokých prehier je to stále výrazný posun hore.

Hráči Brezovičky, zdá sa, sa na plný bodový zisk ani veľmi nenadreli. V posledných dvoch zápasoch poriadne deravej defenzíve Žipova nadelili štvorku. A vraj ešte zahodili ďalšie šance. Tréner Jozef Telepák sa dal počuť: „A to sme ešte toto stretnutie odohrali celých 90 minút s jedenástimi hráčmi, bez jediného náhradníka na lavičke. Prvý polčas sme mali pod kontrolou, domácich sme k ničomu nepustili. Naopak, chlapci si vytvorili niekoľko príležitosti, vypracovali si dvojgólový náskok a ešte jeden gól nám pre postavenie mimo hry rozhodca neuznal. Pomerne skoro po výmene strán už bolo 0:4, potom prišlo z našej strany poľavenie. Škoda penalty, nedarí sa nám odohrať zápas bez inkasovaného gólu a nevyšlo to ani teraz.“

Hermanovce? Naposledy sa títo súperi stretli na jeho pôde. Paradoxne išlo o posledný zápas uplynulej nedokončenej sezóny 19/20. Mali v ňom smolu „smolovatú“. Dali až tri góly, no aj tak nebodovali. Vlastne až štyri, ale jeden z nich bol, ako sa hovorí, vlastenec. Nechtiac sa o to zaslúžil Jozef Magač. Čo je zaujímavé (alebo až neuveriteľné) ten istý hráč poslal loptu do vlastnej siete aj v spomenutom meraní síl pred necelými dvomi týždňami vo Vyšnej Šebestovej (1:9). Máme tu teda špecialistu na neželané góly. V prípade J. Magača (minimálne za posledné dva súťažné ročníky) platí, čo sezóna, to vlastný gól. Treba veriť, že ho zajtra v Hermanovciach už bude konečne smola obchádzať.

Ján MIROĽA

Foto: Viktor Zamborský