Skip to content
Menu
Menu

Zápas o druhé miesto prehrali za 18 minút

Prečítať článok

Stalo sa ešte v minulej sezóne v 7. lige ObFZ Prešov. Hrabkov prehral doma s Malým Šarišom 1:2. Zápas po červenej karte nedohral domáci Rastislav Holub. „Odveta“ bola na programe uplynulú nedeľu v rámci 9. kola tejto sezóny, tentoraz sa hralo takpovediac bližšie k Prešovu.

Hrabkovčania vrátili požičané aj s úrokmi, zvíťazili 5:1 a znova sa zviditeľnil R. Holub. Tentoraz v pozitívnom slova zmysle, zaznamenal totiž hetrik. Okrem neho sa v koncovke za hostí presadil aj Patrik Lipták a vlastný gól si dal domáci Samuel Straka. V drese Malošarišanov sa presadil brankár Jaroslav Horoščák z pokutového kopu.

Čo hovorí na margo debakla tréner Malého Šariša Rastislav Janek? Vyjadril sa v odpovedi na jednu z otázok…

Hostia spustili svoj gólostroj v 18. minúte, kedy strelili gól na 0:1. Čo bolo dovtedy? Udialo sa niečo, čo mohlo ovplyvniť nasledujúci vývoj?

Pravdupovediac nič závažné. Obaja súperi sa snažili neurobiť chybu a neinkasovať.

Až potom to prišlo. V 36. minúte bolo 0:4. Dá sa zjednodušene povedať, že ste si zápas prehrali sami za necelých dvadsať minút?

Áno. A potom už takú výraznú stratu bolo veľmi náročné zmazať. Navyše proti behavým a bojovným hosťom, ktorí boli pri každej lopte boli skôr. Hrali s rozumom, vzadu výborne dirigovaní stopérom Petrom Liptákom. Hrabkov bol prosto jasne lepší a vyhral zaslúžene. Pripravil sa na nás ukážkovo a ktovie, či by nám boli k lepšiemu výsledku pomohli traja hráči zo základu, ktorí chýbali.

Bol hosťujúci Rastislav Holub počas svojho krátkeho „rozletu“ naozaj neudržateľný, alebo?

Ani nie. Skôr šikovný, jeho umenie spočívalo v správnom zhodnotení situácie. Mal to všetko dobre vypočítané, vedel, kde sa má v rozhodujúcej chvíli postaviť.

V samom závere boli na vašej strane vylúčení Jakub Marton a Jaroslav Horoščák...

Zbytočné karty za oplácanie, ktoré pramenili z frustrácie.

Čo teraz znamená výsledok 1:5 pre Malý Šariš?

Nikto to nečakal. Hádam si vstúpime do svedomia. Nemôžeme predsa hrať profesorský futbal v stretnutí, v ktorom bojujeme o druhé miesto v tabuľke. Hovorí sa, že lopta je guľatá, no keď prehráte, vtedy má toto tvrdenie trpkú príchuť.

 

Ján MIROĽA
Foto: Viktor Zamborský