Skip to content
Menu
Menu

Od stredy budú opatrenia kontrolovať aj policajti v civile

Prečítať článok

(ako) – Od stredy 3. marca 2021 polícia nasadí všetky dostupné sily a prostriedky na kontrolu prijatých pandemických opatrení. Doteraz ľudí kontrolovali najmä policajti v uniforme, ale od stredy sa k zložkám poriadkovej, dopravnej, železničnej a cudzineckej polície, pridajú aj príslušníci v civile.

Do služieb s policajtmi budú naďalej velení aj príslušníci ozbrojených síl SR. Zamerajú sa na miesta so zvýšenou koncentráciou osôb (napr. lyžiarske strediská, nákupné strediská, železničné stanice, nástupišťa, potraviny, drogérie, zásielkovne, odberné miesta a pod.).

Tiež na dodržiavanie zákazu vychádzania na hlavných cestných ťahoch a hraniciach okresov so zlou, resp. zhoršenou epidemiologickou situáciou (najmä diaľnice, cesty pre motorové vozidlá I. a II. triedy).

Ďalej na opodstatnenosť pohybu osôb v čase zákazu vychádzania, respektíve účelu cesty.

Udelili množstvo pokút

Mimochodom, podľa údajov z Ministerstva vnútra SR v čase od 1.1. do 25. 2. 2021 polícia zaznamenala 22 749 priestupkov. Napomenutím vybavila 2 281 prípadov, uložila však aj 17 587 pokút. Z nich bolo postúpených 1 865 a v riešení je 1 016 prípadov.

Najčastejšie išlo o porušenie zákazu vychádzania (14 592 prípadov), nenosenie rúšok (7 333), porušenia lekárom stanovenej karantény (427) a v 79 prípadoch zistili aj porušenie zákazu otvorenia prevádzok.

Foto: FB KR PZ Prešov