Skip to content
Menu
Menu

Animátori a dobrovoľníci s vladykom Jánom Babjakom SJ uvažujú o Encyklike Laudato Si

Prečítať článok

Poslednú novembrovú nedeľu, mladí animátori a dobrovoľníci Gréckokatolíckeho mládežníckeho centra Bárka v Juskovej Voli spustili aktivitu pod názvom Vianočný Eko Kalendár s vladykom Jánom Babjakom SJ. Ide o sériu 27 videí, ktoré bude možné postupne nachádzať na sociálnej sieti Facebook v profile GMC Bárka.

Videá sú inšpirované myšlienkou Adventného Eko Kalendára, ktorý pripravila Federácia ázijských biskupov. Vladyka Ján, ako predseda Environmentálnej subkomisie KBS, zapojil do tejto aktivity mládežníkov z GMC Bárka, ktorí zareagovali a v dnešnej pandemickej dobe formou krátkych videí pozývajú nielen mladých, ale celú spoločnosť k ochrane našej prírody.

Videá obsahujú krátky príhovor otca arcibiskupa metropolitu Jána Babjaka SJ spojeného s výzvou konkrétneho dňa a následne odpoveď mladého človeka na spomenutú výzvu. Videá sú doplnené aj samotným textom Encykliky pápeža Františka Laudato Si o starostlivosti o náš spoločný domov.

Okrem videí sú mladí pozvaní aj k uvažovaniu a zdieľaniu sa s posolstvom Laudato Si v malých skupinkách. Cieľom iniciatívy je kreatívnym spôsobom oboznámiť mladých s myšlienkami Encykliky Laudato Si, uvedomiť si potrebu chrániť a starať sa o náš spoločný domov a v neposlednom rade aj vlastnou aktivitou prispieť dobrej veci.

Viktória Žolnová