Skip to content
Menu
Menu

Do centra Prešova sa po zimnej prestávke vrátil verejný klavír

V podchode pred vstupom na nádvorie Čierneho orla je pre Prešovčanov a návštevníkov mesta opäť k dispozícii verejný klavír. Okoloidúci si môžu na piane zahrať alebo sa pri ňom na chvíľu zastaviť a vypočuť si tóny hudby v podaní niekoho iného.

Park kultúry a oddychu v Prešove sa opäť rozhodol pre podporu rozvoja kultúry v meste aj jednou z menej tradičných aktivít. Do centra mesta umiestnili verejný klavír, ktorý sa vlani stretol s veľkým úspechom a pozitívnym ohlasom zo strany obyvateľov aj návštevníkov mesta.

Ide o prvé prešovské verejné piano, ktoré si môžu nadšenci hudby vyskúšať už teraz v podchode smerom na nádvorie Čierneho orla, pri vstupe z Hlavnej ulice. Klavír je síce starší a vyžaduje si citlivý prístup, avšak zahrať si na ňom môžu amatérski hudobníci aj profesionáli.

Cieľom tejto kultúrno-osvetovej iniciatívy je prispieť k rozvoju kultúry v Prešove a tiež priniesť „kultúrne trendy“, ktoré sú bežnou súčasťou moderných miest.

Verejný klavír bude voľne prístupný úplne pre každého až do 15.11.2022, avšak jeho zotrvanie na prešovskom námestí bude závisieť od počasia ako aj od prístupu verejnosti. Okoloidúcim aj pianistom týmto spôsobom opäť dávame dôveru v kultúrne správanie voči hudobnému nástroju a jeho okoliu.

Zdroj: presov.sk