Skip to content
Menu
Menu

Do mesta sa vracia súťaž Prešovský železný hasič

Prečítať článok

Dobrovoľný hasičský zbor mesta Prešov pripravil po ročnej prestávke obľúbenú súťaž Prešovský železný hasič. Náročné disciplíny preveria zdatnosť hasičov z celého Slovenska už 15.8.2021 pred OC Hornbach na Rusínskej ulici.

V Prešove sa bude už po štvrtýkrát hľadať Prešovský železný hasič. Obľúbené podujatie malo vlani neplánovanú prestávku pre obmedzenia súvisiace s koronavírusom. Tento formát silovej súťaže zameranej na výbušnosť a rýchlosť v náročných podmienkach sa však opäť vracia pod organizačnou taktovkou Dobrovoľného hasičského zboru mesta Prešov.

Na štartovaciu čiaru sa 15.8.2021 od 10:00 hod. postupne postavia jednotlivci z radov profesionálnych hasičov aj dobrovoľníkov z celého Slovenska, ktorí budú musieť siahnuť na dno svojich síl. Ich výkony budete môcť sledovať naživo na parkovisku pred OC Hornbach na Rusínskej ulici. Neváhajte a príďte povzbudiť a motivovať hasičov k lepším výkonom.
Tento rok je pripravená trať s 8 prekážkami, na ktorej nebude chýbať klasika vo forme prekonávanie bariéry či ťahanie pneumatiky. Na programe je však aj niekoľko noviniek. Súťaž sa bude konať v troch kategóriách – profesionál, dobrovoľník a ženy. Prihlasovanie bude riešené elektronickou štartovkou.

Podujatie sa koná pod záštitou primátorky mesta Prešov Andrey Turčanovej. Vzhľadom na situáciu spojenú so šírením ochorenia COVID-19 sa súťaž bude konať podľa aktuálnych epidemiologických pravidiel a obmedzení.

Zdroj: presov.sk