Skip to content
Menu
Menu

Do prešovských škôl nastúpila väčšia polovica škôlkarov a žiakov

Prečítať článok

(ako) – Materské a základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov otvorili 12. apríla 2021 svoje brány pre všetky deti zapísané do materských škôl a všetkých žiakov 1. stupňa. Do lavíc si sadlo viac ako 75% žiakov 1. – 4. ročníka. Žiaci druhého stupňa pokračujú v dištančnej forme výučby, ale aj to sa už od budúceho týždňa zmení. Podľa ministerstva školstva by sa do lavíc mali od budúceho pondelka vrátiť aj žiaci druhého stupňa ZŠ.

Zo všetkých prešovských škôl v pôsobnosti mesta ostala naďalej zatvorená  len MŠ Zemplínska.

Podľa informácie tlačovej referentky na prešovskej radnici Lenky Šitárovej, do materských škôl nastúpilo 1 620 detí z celkového počtu 2 501. Do lavíc na 1. stupni ZŠ si sadlo 2 896 žiakov z celkového počtu 3 820.

Žiaci 1. stupňa základných škôl sa učia prezenčne, no je potrebné, aby sa naďalej preukazovali čestným prehlásením o bezinfekčnosti zákonného zástupcu.

Žiadna zo škôl aktuálne neeviduje nedostatok pedagógov. Žiaci druhého stupňa naďalej pokračujú v dištančnej forme výučby, s výnimkou piatich prešovských škôl, kde sa žiaci učia aj v menších skupinkách v zložení 5 žiakov + 1 pedagóg.

„Žiaci 3. a 4. ročníka na ZŠ Važeckej a ZŠ Prostějovskej sú testovaní pomocou kloktacích testov. V prípade, že sa od pondelka 19. apríla 2021 otvoria všetky triedy, mesto Prešov ako zriaďovateľ bude pri odberoch spolupracovať aj so študentmi zdravotníckych škôl v Prešove,“ uviedla tlačová referentka Lenka Šitárová.

Ilustračné foto: presov.sk