Skip to content
Menu
Menu

Dokreslia mapy rómskych osád v kraji

Prečítať článok

(ako) – Prešovský samosprávny kraj v spolupráci s UNIPO Mappers, Európskou komisiou a Svetovou bankou pozýva verejnosť na Roma Settlements Mapathon na PSK. Uskutoční sa dnes v čase od 13.00 do 15.30 hod. v miestnosti IPC na 1. poschodí (Námestie mieru 2, Prešov).

Cieľom podujatia je workshop dobrovoľníkov, ktorí budú vektorizovať polohopis a budovy šiestich  rómskych osád v Prešovskom kraji zo satelitných snímok. Tie by sa mali stať kvalitnými údajmi pre potreby následného plánovania a rozvoja danej obce. Takzvaní mapperi budú teda na Úrade PSK dokresľovať mapy rómskych osád v PSK, ktoré sú súčasťou 2. etapy iniciatívy Catching-up regions, komponentu Zlepšenie sociálnej a ekonomickej integrácie sociálne znevýhodnených skupín.

Pohľad do rómskej osady pri Richnave
Zdroj: maps.google

Zamerajú sa na šesť obcí

Pôjde konkrétne o lokality s početnou rómskou komunitou v obciach Ostrovany, Varhaňovce, Dlhé Stráže, Varadku, Krivany a Čičavu. Verejnosti poskytnú podrobnejšie informácie zástupcovia skupiny UNIPO Mappers a zástupcovia tímu Geografických informačných systémov PSK. Online sa pripoja zástupcovia Európskej komisie, Svetovej banky.

Bližšie informácie nájdete na: https://geopresovregion.sk/home/2020/03/16/pripravujeme-sa-na-prvy-missing-maps-mapathon-na-psk/