Skip to content
Menu
Menu

Druhé kolo testovania v Prešove bolo pokojnejšie, pomohla aplikácia „som v rade“

Prečítať článok

(ako) – Konkrétne výsledky za mesto ani okres Prešov ešte nie sú známe. Poznáme len čiastkové údaje. V sobotu sa prišlo otestovať  32 575 ľudí a z nich malo pozitívny výsledok 139. V nedeľu do poludnia prišlo 4 970 Prešovčanov a 20  malo pozitívny výsledok. Tieto údaje naznačujú, že v meste Prešov sa oproti minulému víkendu situácia s počtom pozitívne otestovaných výrazne zlepšila.

Sobota však bola poznamenaná aj tragédiou. Pri odbernom mieste na Mukačevskej ulici dostal 68-ročný muž infarkt. Záchranárom sa ho nepodarilo oživiť a muž zomrel.

Mestskí policajti, ktorí dohliadali na priebeh testovania udelili pokutu majiteľovi psa, ktorý čakal na testovanie pri Centrume. Pes voľne pobehoval po ulici. Policajti ho upozornili, aby dal psa na vôdzku, čo však odmietol urobiť. Vystavili mu preto blokovú pokutu, ktorú na mieste zaplatil.

Mapa odberových miest

Radnica pre uplynulý víkend vytvorila aj mapu s odbernými miestami. Tá mala pomôcť tomu, aby ľudia nemuseli čakať v dlhých radoch celé hodiny, ako to bolo minulý víkend. Prešovčania sa po kliknutí na mapu odberných miest mohli pozrieť na aktuálnu situáciu na jednotlivých odberových miestach. Zobrazili sa tam informácie o počte čakajúcich.

Mapa odberných miest v Prešove.