Skip to content
Menu
Menu

Hliadky tento rok zachytili na cestách 369 opitých vodičov aj cyklistov

Prečítať článok

(ako) – Alkohol stojí za väčšinou dopravných nehôd. Často majú aj fatálne dôsledky a obeťami sú neraz nevinní ľudia. Pri nehodách majú záchranári plné ruky práce, vznikajú materiálne škody, ale aj doživotné zdravotné dôsledky. Napriek tomu sa stále nájdu ľudia, ktorí si sadnú za volant pod vplyvom alkoholu. Od začiatku roka takých vodičov a cyklistov bolo v Prešovskom kraji 369.

Posilniť sa „pohárikom“ či niekoľkými neodradil mnohých vodičov ani fakt, že na cestách je teraz oveľa viac policajných hliadok, ako kedykoľvek predtým. Vnútorné presvedčenie, že im sa nemôže nič stať, sa im nevyplatilo.

„Od začiatku tohto roka až do konca minulého týždňa sme počas kontrol prijatých protipandemických opatrení v Prešovskom kraji zaznamenali „pozoruhodné“ ukazovatele v štatistike zistených pozitívnych dychových skúšok. Vodiči bez zábran sadli za volant, či na bicykel potužení alkoholom. Vodičov motorových vozidiel, ktorí nafúkali do 1 promile bolo 148, nad jedno promile malo 128 vodičov. Cyklisti príliš nezaostali za šoférmi. Tých s pozitívnou dychovou skúškou bolo celkovo 93,“ uvádza prešovská krajská polícia na sociálnej sieti.

Takíto vodiči riskujú odobratie vodičského preukazu či dokonca väzenie. Napriek tomu sa nájdu aj takí, ktorí to robia opakovane. Polícia im odoberie vodičské oprávnenie a oni si znova sadnú za volant a dokonca opití.

Foto: KRPZ Prešov