Skip to content
Menu
Menu

Mestské fontány sú už v prevádzke

Prečítať článok

(ako) – Jedenásť striekajúcich a štyri picie fontány v meste Prešov prešli počas uplynulého mesiaca nevyhnutnými technickými úkonmi, aby boli pripravené na letnú prevádzku. Už sú napustené a v plnej prevádzke. Hoci je zatiaľ chladno, čoskoro budú poskytovať príjemné osvieženie.

Ako informoval hovora mesta Vladimír Tomek, postupne boli odskúšané čerpadlá, motory a potrubia. Zmluvná spoločnosť vykonala aj potrebné revízie, vyčistili sa dná fontán a následne boli napustené vodou.

„Aktuálne už funguje 10 striekajúcich fontán, ktoré budú zapnuté počas celej letnej sezóny: fontána Neptún na Hlavnej ulici, fontána Divízia na Masarykovej ulici, fontána SNP na Námestí mieru, fontána Opál na ulici Martina Benku, fontána Šváby na Švábskej ulici, fontána Mládeže na Námestí Mládeže, fontána Centrál na ulici Čsl. Armády, fontána Družba v parku za Námestím Kráľovnej pokoja, fontána Centrum na Prostějovskej ulici v NS Centrum a fontána ZŠ Šmeralova. Dočasne však zostane odstavená fontána Angelina v Parku Angelinum na sídlisku Sekčov, ktorá bude spustená po odstránení poruchy,“ uviedol hovorca Tomek.

Na letnú prevádzku sú už pripravené aj štyri picie fontány. Tie však zatiaľ zostávajú odstavené. Ich zapnutie je podmienené zlepšením epidemiologickej situácie v prešovskom okrese a súhlasným stanoviskom Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Prešove.

Ide o fontány s pitnou vodou Hríb na Hlavnej ulici, pri Metodovej, picia fontána Mušľa na Hlavnej ulici, na pešej zóne, picia fontána Dargovská, na Dargovskej ulici, pri detskom ihrisku a Lekno na Hlavnej ulici,  pri Štefánikovej.

Foto: presov.sk