Skip to content
Menu
Menu

Na východ dorazila arktická zima, komplikuje dopravu

Prečítať článok

(ako) – Vodiči to dnes na cestách nemali ľahké. Trápilo ich nielen sneženie, ale aj silný vietor, snehové jazyky a znížená dohľadnosť. Hydrometeorológovia ja cestári vydali pre Prešovský kraj výstrahu výstrahu 1. stupňa a pre Košický kraj 2. stupňa.

V oboch krajoch sa situácia nezlepší pravdepodobne ani v piatok. Nočné teploty môžu dosiahnuť až mínus 15 stupňov. Chladná noc sa očakáva aj z piatka na sobotu. Na Šariši majú teploty klesnúť do mínus 19 stupňov.

Podľa operačného dôstojníka z Centrálneho dispečingu Správy a údržby ciest PSK všetky cesty v Prešovskom kraji sú napriek vytrvalému sneženiu zjazdné. Na ich povrchu je však kašovitá vrstva snehu od 4 do 5 cm.

Hasiči od rána absolvovali 13 výjazdov, ale našťastie neboli vážne. Išlo prevažne o popadané stromy alebo uviaznuté vozidlá v závejoch. Horský priechod Branisko bol istý čas neprejazdný pre dva skrížené kamióny v oboch smeroch.

Spoje meškali

Cestári sa síce už v noci snažili upraviť komunikácie, no aj napriek tomu viaceré spoje prešovskej mestskej hromadnej dopravy meškali. Ráno mali zdržanie aj pol hodiny. V priebehu dňa sa situácia zlepšovala. Problémy boli aj s vlakovou dopravou. Železničná spoločnosť Slovensko na Twitteri informovala o výpadkoch  vlakových spojov. Zrána vôbec nepremávali osobné vlaky z Prešova do Košíc a z Košíc do Čiernej nad Tisou. Na niektorých trasách meškajú vlaky aj hodinu.