Skip to content
Menu
Menu

Národné ocenenie Srdce na dlani poputuje aj do Prešova

Prečítať článok

(pv) – V roku 2020 bolo na ocenenie Srdce na dlani naprieč Slovenskom nominovaných 287 dobrovoľníkov, koordinátorov, skupín a projektov. Z Prešovského kraja uspel Slovenský Červený kríž ú. s. Prešov a RNDr. Miroslav Fulín, CSc.

Na ocenenie Srdce na dlani bolo naprieč Slovenskom nominovaných 287 dobrovoľníkov a projektov. Základné oceňovanie sa udialo na úrovni krajov. Nezávislé hodnotiace komisie ocenili najsilnejšie príbehy dobra a zároveň posunuli 60 nominácií na celoslovenské ocenenie Dobrovoľník roka, ktoré organizuje CARDO – Národné dobrovoľnícke centrum v spolupráci s Platformou dobrovoľníckych centier a organizácií a krajskými dobrovoľníckymi centrami.

V tomto roku sa po prvýkrát v 7-člennej komisii ocitli aj zástupkyne krajských dobrovoľníckych centier z Nitry a Prešova. Hodnotiaca komisia vybrala 22 výnimočných príbehov, ktoré budú predstavené verejnosti na galavečere v online priestore.

Z Prešovského kraja získal mimoriadne ocenenie v kategórií Podpora Slovenský Červený kríž ú.s. Prešov, a to za pomoc ľuďom v prvej vlne pandémie ochorenia COVID-19, ale aj po tragickom výbuchu bytovky na Mukačevskej ulici v decembri 2019. V kategórií jednotlivec ocenia RNDr. Miroslava Fulína, CSc. za dlhodobú výchovnú a odbornú ekologickú činnosť v oblasti životného prostredia.

Slávnostné podujatie Dobrovoľník roka 2020 sa uskutoční už vo štvrtok 11. marca 2021 o 18.00 hod. Oceňovanie môžete sledovať on-line cez živý stream na Facebook stránke dobrovolnictvo.sk.

Foto: presov.sk