Skip to content
Menu
Menu

Pietna spomienka na 6. december 2019

Prečítať článok

Na Mukačevskej ulici v Prešove došlo 6. decembra 2019, krátko popoludní, k výbuchu plynu vo výškovom bytovom dome, v dôsledku ktorého vznikol rozsiahly požiar. Nebývalá tragédia si vyžiadala životy ôsmich ľudí, ktorým bude v deň 2. výročia tejto smutnej udalosti venovaná bohoslužba v Konkatedrále sv. Mikuláša. Svätú omšu bude možné sledovať naživo prostredníctvom online prenosu.

Dátum 6. december, kedy si pripomíname sviatok svätého Mikuláša, zostane v meste Prešov navždy poznačený smútkom. 6.12.2019 o 12:12 hod. otriasol prešovským Sídliskom III výbuch bytového domu na Mukačevskej ulici č. 7, ktorý sa zapísal do dejín ako jedna z najväčších tragédií Slovenska. Aj po dvoch rokoch od tejto udalosti sa vynárajú smutné spomienky na osudný deň, keď sa v Prešove zastavil čas.

Hasiči z horiaceho 12-poschodového paneláku, v ktorom výbuch úplne zničil schodisko, zachránili 39 ľudí. Aj napriek veľkej snahe všetkých záchranných zložiek si však výbuch bytovky na Mukačevskej 7 vyžiadal 8 životov.

V deň druhého výročia tejto tragédie, 6.12.2021 o 12:00 hod. bude v Konkatedrále sv. Mikuláša svätá omša, ktorú odslúži dekan Rímskokatolíckej farnosti sv. Mikuláša v Prešove Jozef Dronzek.

Bohoslužba bude spojená s pietnou spomienkou na obete výbuchu. Vzhľadom na celoštátny lockdown bude svätá omša bez účasti verejnosti. Priamy prenos bude možné sledovať online prostredníctvom Youtube kanála: https://youtu.be/HbM-bnFy0KI

Všetkých, ktorí sa nebudú môcť zúčastniť online prenosu sv. omše, pozývame k individuálnej tichej spomienke v predvečer výročia tragédie.

Zdroj: presov.sk