Skip to content
Menu
Menu

Policajné hliadky zastavili opitých šoférov, našli aj drogu

Prečítať článok

(ako) – Dopravné kontroly na cestách Prešovského kraja opäť potvrdili, že niektorí vodiči sú nezodpovední nielen k sebe, ale najmä k svojmu okoliu. Neváhajú sadnúť si za volant pod vplyvom alkoholu. Niektorí aj nabúrali.

Jeden z nich havaroval v obci Kurima v okrese Bardejov. Ako informovala hovorkyňa prešovskej krajskej polície Jana Ligdayová, 20-ročný vodič Seautu neprispôsobil rýchlosť, nezvládol riadenie a vrazil do betónového oplotenia rodinného domu. Mladému šoférovi namerali 1,8 promile alkoholu v dychu.

Zaistili drogu

Jazdou zo strany na stranu upozornil na seba 55-ročný vodič z Vrbova (okres Kežmarok). Nemal pri sebe žiadne doklady a namerali mu 2,85 promile.

V Kežmarku tiež kontrolovali vodiča, ktorý jazdil zo strany na stranu, navyše mu počas celej jazdy svietili brzdové svetlá. Po zastavení 29-ročný Kežmarčan vystúpil z auta a z ruky mu vypadol obal so sušenou rastlinou. Pri dychovej skúške na alkohol nafúkal 1,2 promile.

V tomto prípade bolo začaté aj trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť.

Jazdil opitý aj keď to mal zakázané

Medzi obcou Vyšné Repaše a Úloža (okres Levoča) skončil v priekope opitý 48-ročný šofér. Do cesty mu vraj vbehla lesná zver. Pri kontrole mu zistili 2,3 promile alkoholu.

Za volant si sadol napriek tomu, že nevlastní vodičský preukaz a stále má zakázané jazdiť. Obvinili ho z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenie výkonu úradného rozhodnutia.

Alkoholom posilneného vodiča Audi zastavili policajti aj medzi Spišskou Belou a Bušovcami (okres Kežmarok). Na vozidle mu totiž nesvietili zadné svetlá. Pri kontrole vyšlo najavo, že šofér nemá platnú technickú a emisnú kontrolu a pri dychovej skúške nafúkal 1,6 promile.

Ilustračné foto: