Skip to content
Menu
Menu

Pri Prázdninových potulkách s kronikárom vás čakajú nevšedné zážitky

Prečítať článok

(ako) – Mesto Prešov v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región Šariš pozýva verejnosť na Prázdninové potulky mestom Prešov v spoločnosti kronikára. Nie hocijakého. Ten totiž vie zaujímavé historické „pikošky“.

Oživovanie historických centier miest poznávacími aktivitami s netradičným sprievodcom – hercom, ktorý je oblečený v historickom kostýme je pre návštevníkov miest veľmi zaujímavým a vyhľadávaným spestrením návštevy mesta. Ide o akési “divadelné predstavenie” jedného herca vo verejnom priestore.

Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Šariš sa rozhodla v letnej turistickej sezóne 2021 (počas každej soboty a nedele v júli a auguste) priniesť túto obľúbenú aktivitu zameranú na tzv. “Living History” (živú históriu) aj návštevníkom mesta Prešov.

Účelom tejto aktivity je produktová inovácia tradičných prehliadok mesta a oživenie destinačnej ponuky mesta Prešov počas letnej turistickej sezóny 2021 s prínosom podporiť jednodňovú a víkendovú návštevnosť mesta a postupne predlžovať pobyt mestského návštevníka v destinácii Šariš.

Podujatie vzniklo s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR.

Foto: presov.sk