Skip to content
Menu
Menu

Prileteli nelegálne, lietadlo opustili

Prečítať článok

(ako) – Štátna aj hraničná polícia vyšetruje nález ľahkého športového lietadla neznámeho pôvodu. Vykazovalo známky havárie alebo núdzového pristátia, na poli medzi obcami Sačurov a Dlhé Klčovo v okrese Vranov nad Topľou. O udalosti informoval portál noviny.sk. Vyšetrovatelia pracovali aj s verziou, že išlo o pašerákov, preto do vyšetrovania vstúpila aj finančná správa.

Podľa hovorkyne Colného úradu Prešov Kataríny Bebčákovej pašovaný tovar v podobe cigariet sa v lietadle nachádzať nemal.

Ako informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) v Sobranciach Agnesa Kopernická., opustené dvojmiestne motorové lietadlo bolo podľa polície použité na nelegálne prekročenie ukrajinsko-slovenskej hranice.

Polícia preto začala trestné stíhanie pre porušenie predpisov o medzinárodných letoch a nepovolené vniknutie do vzdušného priestoru Slovenska.

K incidentu podľa polície došlo v sobotu v nočných hodinách v blízkosti obce Beňatina, okres Sobrance, keď lietadlo neznámej značky a bez identifikačných a výsostných znakov priletelo z územia Ukrajiny na územie SR, pokračovalo v lete do vnútrozemia SR smerom k obci Sačurov, kde pristálo za doteraz nezistených okolností.

Foto: TASR