Skip to content
Menu
Menu

PSK bude očkovať v Medzilaborciach, Fričovciach, Poprade i v Prešove

Prešovský samosprávny kraj má na najbližšie dni naplánované ďalšie očkovacie akcie. V priebehu týždňa sa k proticovidovej vakcíne budú môcť dostať záujemcovia bez registrácie v Medzilaborciach a Fričovciach. Cez víkend sa znova otvorí aj jedno z veľkokapacitných očkovacích centier, a to v Prešove na novej adrese, a tímy budú očkovať i v dvoch obchodných centrách.

Po víkendovej akcii v Humennom, kde bolo počas soboty 2. a nedele 3. októbra v priestoroch Mestskej športovej haly na Chemlonskej ulici zaočkovaných spolu sto ľudí, sa tentoraz očkovanie proti Covid-19 zrealizuje Medzilaborciach a v obci Fričovce

V Medzilaborciach bude očkovanie prebiehať v stredu 6. októbra v priestoroch Mestskej knižnice na Mierovej ulici číslo 4 v čase od 10.00 do 17.00 hod. Očkovací tím v zložení lekár, sestra a záchranár bude mať k dispozícii 200 jednodávkových vakcín od spoločnosti Johnson & Johnson.

Vo Fričovciach záujemcov zaočkuje v piatok 8. októbra v zasadačke obecného úradu, rovnako v čase od 10.00 do 17.00 hod. Jednodávkovú vakcínu Janssen by tu malo dostať 100 ľudí. Kraj v sobotu 9. októbra otvorí verejnosti opätovne aj svoje veľkokapacitné centrum v Prešove. To sa po novom presunulo zo Športovej haly Hotelovej akadémie na Okružnej ulici do spoločenských priestorov župnej Strednej odbornej školy technickej na Volgogradskej ulici. Čas očkovania v sobotu je stanovený od 9.00 do 15.00 hod.

Najbližší víkend sa znovu zrealizuje i očkovanie v dvoch obchodných centrách, kam sa naposledy prišlo zaočkovať 331 ľudí. Naplánované je na nedeľu 10. októbra v OC Eperia Shopping Mall Prešov a Max Poprad v štandardnom čase od 10.00 do 18.00 hod. Kraj má na tento víkendový deň pre obe miesta pripravených spolu 600 vakcín Janssen.

Prešovská župa realizuje očkovanie proti COVID-19 už od februára 2021 a doteraz podala takmer 200-tisíc vakcín proti koronavírusu. Aktuálne sa intenzívnejšie zameriava na očkovanie v obchodných centrách, taktiež na vakcináciu v obciach kraja a vo veľkých výrobných spoločnostiach.

Spustenú má aj vlastnú informačnú očkovaciu kampaň názvom „Vakcína zachraňuje životy – ďakujeme, že ste zodpovední“. Zabezpečená je v súčinnosti s jedným z krajských poskytovateľov zdravotnej starostlivosti Váš lekár, ktorý personálne zastrešuje očkovanie PSK. Prebieha formou rôznych druhov tlačovín – anketových lístkov, plagátov, letákov, ktoré sú distribuované na jednotlivých župných očkovacích miestach a poukazujú na dôležitosť a význam očkovania.

Do ankety sa do polovice septembra zapojilo približne 7-tisíc ľudí, ktorí v nej ocenili najmä prístup, profesionalitu personálu a celkovú atmosféru očkovania realizovaného prostredníctvom očkovacej služby krajskej samosprávy.

Daša Jeleňová
hovorkyňa PSK