Skip to content
Menu
Menu

Rekonštrukcia Terchovskej a Súľovskej ulice je v plnom prúde

Mesto Prešov realizuje rekonštrukciu cesty na Terchovskej a Súľovskej ulici. V rámci stavebných prác bude na oboch uliciach položená nová súvislá vrstva asfaltu. Obmedzenia sa týkajú aj MHD.

Po úspešnej rekonštrukcii ulice Za Kalváriou pristúpilo mesto Prešov aj k oprave existujúcej cestnej komunikácie na susedných uliciach Terchovská a Súľovská.

V rámci rekonštrukcie sa podarí odstrániť nevyhovujúci stav vozovky, pričom na oboch uliciach bude vymenená vrchná vrstva asfaltu v celkovej dĺžke približne 800 metrov. Na Terchovskej ulici budú okrem toho vymenené aj obrubníky.

S rekonštrukciou sú spojené aj dopravné obmedzenia, ktoré potrvajú do konca októbra 2021. V rámci čiastočnej uzávierky je dočasne prejazdný jeden jazdný pruh. Obmedzenia sa týkajú aj linky MHD č. 27, ktorá premáva počas pracovných dní v čase od 7:30 do 15:00 hod. po skrátenej trase iba po zastávku, respektíve zo zastávky Slávičia. Mimo uvedeného času a počas víkendov a sviatkov premáva táto linka bez obmedzení.

Opravu cestnej komunikácie na uliciach Terchovská a Súľovská v objeme 139 695,60 eur s DPH realizuje spoločnosť Správa a údržba komunikácií mesta Prešov.

Zdroj: presov.sk