Skip to content
Menu
Menu

Školy sú otvorené len pár dní, niektoré už zatvárajú

Prečítať článok

(ako) – Deti chodia do školy len niekoľko dní a ich zriaďovateľ, teda mesto Prešov už musel zasiahnuť. Na štyroch základných školách pre chorobnosť zatvorili niektoré triedy a dve sú od dnešného dňa zatvorené celé. V niektorých školách je zase výpadok pedagógov pre reakcie po víkendovom očkovaní.

Do základných škôl v pôsobnosti prešovskej radnice nastúpilo 15. februára spolu 2 584 žiakov 1. stupňa z celkového počtu 3 269. Do materských škôl nastúpilo 1 582 detí z celkového počtu 2 499.

„Od 13.2.2021 sú zatvorené tri triedy prvého stupňa na ZŠ Šrobárova. Od 15.2. zatvorili po jednej triede aj základné školy Československej armády a Lesnícka. Najviac, až šesť tried, zatvorila ZŠ Matice Slovenskej. Od 16.2. budú kompletne zatvorené ZŠ Bajkalská a ZŠ Prostějovská,“ upresnil aktuálnu situáciu hovorca mesta Vladimír Tomek.

Foto: archív Základnej školy Československej armády v Prešove.

Dodal, že vo všetkých prípadoch je dôvodom výskyt ochorenia COVID-19, ktoré sa potvrdilo medzi zamestnancami škôl aj medzi žiakmi. Uvedené triedy a školy zostanú zatvorené do konca februára 2021.

Viaceré materské aj základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov hlásili 15. februára výpadok pedagógov, ktorí nenastúpili do práce z dôvodu reakcie na očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Za všetkých pedagógov zabezpečili vedenia škôl zastupovanie.