Skip to content
Menu
Menu

V časti Prešova budujú novú telekomunikačnú sieť

Prečítať článok

(ako) – V mestských častiach Rúrky, Sídlisko II a Solivar začali v týchto dňoch stavať novú optickú telekomunikačnú sieť pre VSD, a. s. Práce majú trvať 10 mesiacov. Sieť má v budúcnosti slúžiť aj na prenos dát z inteligentných meracích systémov VSD.

Proces výstavby bude rozdelený do niekoľkých fáz. Najskôr sa začne ťahať optická sieť na betónových stĺpoch VSD pod NN elektrickým vedením. Optická sieť bude kopírovať NN elektrické vedenie vo vzduchu.

Na spodnej časti betónových stĺpov budú inštalované plastové skrinky (optické rozbočovače) a kríže káblovej rezervy pre budúce optické prípojky do domov a budov.

Ak bude potrebné vstúpiť na pozemok, kde sa takéto stĺpy nachádzajú, pracovníci spoločnosti ANTIK Telekom s. r. o. vopred oslovia majiteľa pozemku s možnosťou vstupu na pozemok za účelom výstavby optickej telekomunikačnej siete, prípadne realizácie optickej telekomunikačnej prípojky do ich domu/ budovy, ak o ňu budú mať záujem.

Samotná výstavba optickej siete bude trvať približne 10 mesiacov. Po kolaudácii celej stavby budú záujemcom o pripojenie na optickú distribučnú telekomunikačnú sieť VSD do domov nainštalované optické prípojky z betónových stĺpov VSD.

Ilustračné foto: ANTIK Telekom