Skip to content
Menu
Menu

V spojoch MHD už nemusíte mať respirátor, stačí rúško

Prečítať článok

(ako) – Okres Prešov je od dnešného dňa podľa Covid automatu oranžový, čo znamená druhý stupeň ostražitosti a s tým súvisia aj zmeny pri cestovaní mestskou hromadnou dopravou. Respirátor už nie je povinný. Dvere vo vozidlách sa vám už však neotvoria automaticky.

Dopravný podnik mesta Prešov (DPmP) preto prijal aktualizované opatrenia pre cestujúcich v MHD, ktoré vstupujú do platnosti dnes, 31. mája 2021.

Vedenie dopravného podniku informuje, že povinnosť mať nasadený respirátor vo vozidlách MHD sa mení na odporúčanie. V praxi to znamená, že všetci cestujúci budú od pondelka povinní mať prekryté dýchacie cesty minimálne ochranným rúškom počas celej cesty v autobuse alebo trolejbuse.

Druhou zmenou je obnovenie používania dopytových tlačidiel na otváranie dverí. Pred nástupom alebo výstupom z vozidla tak cestujúci budú opäť musieť stlačiť dopytové tlačidlo, ktoré sa nachádza na dverách alebo na madle.

„V letnom období sa tým predíde zbytočnému otváraniu všetkých dverí v autobusoch alebo trolejbusoch na každej zo zastávok, nakoľko máme klimatizovaných 44% vozidiel a očakávame dodanie ďalších,“ informuje vedenie DPmP.

Po obnovení používania dopytových tlačidiel sa podarí zvýšiť účinnosť chladenia interiéru, vďaka čomu bude cesta v MHD pre všetkých príjemnejšia.

Foto: presov.sk