Skip to content
Menu
Menu

Zosúvajúci svah na Ďumbierskej ulici sa bude stabilizovať

(ako) – Na svahu nad parkoviskom pri Ďumbierskej ulici na sídlisku Sekčov došlo na prelome rokov 2020 a 2021 k zosuvu pôdy. Radnica reagovala na na podnety obyvateľov lokality, zabezpečila dočasné vyznačenie priestoru a dala vypracovať projektovú dokumentáciu na stabilizáciu svahu. Je hotová, teraz úrad čaká na vydanie stavebného povolenia.

Miesto zosuvu svahu na sídlisku Sekčov sa nachádza pod križovatkou pod Šalgovíkom, kde boli už v minulosti urobené odvodňovacie vrty. Podľa tlačovej referentky na prešovskej radnici Lenky Šitárovej, príčinou zosuvu pôdy po silných dažďoch bola spodná voda.

„Na základe projektovej dokumentácie je na tomto mieste plánovaná sanácia, pričom hlavným sanačným prvkom budú drenážno-stabilizačné rebrá spolu s priťažovacou hlavicou z makadamu. Tieto stabilizačné prvky budú odvádzať vodu zo svahu a tým prispejú k jeho stabilite a tiež aj k bezpečnosti obyvateľov tejto lokality,“ vysvetlila Šitárová.

Projektová dokumentácia je hotová, mesto Prešov aktuálne čaká na stavebné povolenie, po ktorom bude možné vyhlásiť verejnú súťaž na zhotoviteľa prác.

Foto: prešov.sk