Skip to content
Menu
Menu

Župa otvorí cez víkend už tri veľkokapacitné očkovacie centrá 

Prečítať článok

(ako) – Tento víkend, teda 13. a 14. marca 2021 budú v Prešovskom kraji otvorené tri veľkokapacitné očkovacie centrá. V Prešove, Humennom a najnovšie aj v Poprade. Vakcínu by tam malo dostať vyše 6 – tisíc ľudí. Pre obyvateľov pod Tatrami je určených tisíc očkovacích dávok. 

Ako informovala referentka z oddelenia propagácie a komunikácie na prešovskej župe Lea Heilová, v Poprade sa bude očkovať v sobotu 13. marca v SOŠ technickej na Kukučínovej 12. Od ministerstva zdravotníctva je na tento účel zakontrahovaných 1 000 vakcín.

Rovnaký počet vakcín je určených aj pre centrum v Humennom, konkrétne v telocvični Obchodnej akadémie na Komenského ulici.

V Prešove v Športovej hale Hotelovej akadémie na Okružnej 18 bude v sobotu 13.marca k dispozícii 2008 vakcín, v nedeľu 14. marca rovnaký počet. Očkovať sa bude opäť vakcínou od spoločnosti AstraZeneca.

Veľkokapacitné očkovacie centrá kraj zabezpečuje materiálne, technicky a rovnako aj personálne. V Prešove bude očkovať desať tímov, v zložení ambulantný lekár a sestra. V Humennom a v Poprade bude k dispozícii po päť očkovacích tímov.

Objednávať záujemcov zatiaľ nemôžu. Vakcinačné zoznamy má v rukách rezortné ministerstvo.

Lea Heilová tiež pripomenula, že Prešovský samosprávny kraj bude v zriaďovaní veľkokapacitných očkovacích centier pokračovať. V apríli by sa mali otvoriť aj v Bardejove a  v Starej Ľubovni. V rovnakom čase by sa v Poprade a Humennom malo v podávanie vakcín rozšíriť aj na nedeľu.