Skip to content
Menu
Menu

Riaditelia stredných škôl sa stretli s ministrom školstva

Prečítať článok

Ako bude prebiehať vyučovanie na stredných školách Prešovského samosprávneho kraja (PSK) v novom školskom roku. Aj o tom diskutovali vo štvrtok 26. augusta predseda PSK Milan Majerský s ministrom školstva Branislavom Gröhlingom na porade riaditeľov stredných škôl PSK v Tatranskej Lesnej.

Zhodli sa na tom, že na udržanie prezenčnej formy výučby bude dôležitá najmä kolektívna imunita. Aktuálne je však v Prešovskom kraji zaočkovaných len takmer 37 percent obyvateľov. Najviac v okrese Prešov (43 %), najmenej v okrese Stará Ľubovňa (33 %).

Robíme všetko pre to, aby sa mohli deti vrátiť bezpečne do škôl. Už niekoľko týždňov očkujeme v obchodných centrách a včera sme začali aj s očkovaním takpovediac na ulici, na gastronomickom festivale v Poprade. Chceme byť tak prístupnejší pre všetkých, ktorí majú o očkovanie záujem. Vakcína je zatiaľ naša najúčinnejšia zbraň pre vírusom, ktorú máme. Aj preto by som chcel povzbudiť tých, ktorí ešte stále váhajú, nech navštívia naše očkovacie miesta a zaočkujú sa na počkanie bez nutnosti registrácie,“ vyzval predseda PSK Milan Majerský.

Podľa ministra školstva je delta variant veľmi agresívny vírus, pred ktorým sa dá chrániť jedine očkovaním. Aj preto rezort školstva navštevuje samosprávne kraje a upozorňuje na dôležitosť očkovania.

Toto nie je iba o otvorení školského roka, o tých pár dňoch, ktoré nás čakajú nasledujúci týždeň. Toto je o tom, ako bude školský rok pokračovať kontinuálne. Preto sa  budeme aj naďalej stretávať s jednotlivými aktérmi, naďalej budeme argumentovať vedeckými poznatkami a faktami, budeme robiť rôzne ďalšie diskusie s jednotlivými lekármi, aby sme vyvracali všetky hoaxy, nepravdivé informácie a takýmto spôsobom hoci pomaly, ale predsa zvyšovali priemer zaočkovanosti a vytvorili bezpečný priestor pre naše deti,“ povedal Gröhling.

Okrem potreby očkovania diskutoval minister školstva a prešovský župan s riaditeľmi škôl o problémoch a fungovaní škôl. V minulom školskom roku študovalo na 72 stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti PSK vyše 23-tisíc žiakov.

Zdroj: PSK