Skip to content
Menu
Menu

Americký prezident odsudzuje útok na premiéra Fica, s manželskou sa modlia za jeho rýchle uzdravenie

Prečítať článok

15.5.2024 (SITA.sk) – Znepokojenie zo správy o útoku na slovenského premiéra Roberta Fica vyjadril americký prezident Joe Biden.

„Jill a ja sa modlíme za rýchle uzdravenie a myslíme na jeho rodinu a ľudí na Slovensku. Odsudzujeme tento hrozný akt násilia. Naša ambasáda je v úzkom kontakte s vládou SR a je pripravená pomôcť,“ uviedol Biden vo vyhlásení zverejnenom na internetovej stránke Bieleho domu.

Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg na mikroblogovacej sieti X napísal, že je „šokovaný a zhrozený zo streľby na premiéra Roberta Fica“. Dodal, že predsedovi slovenskej vlády praje veľa síl na skoré uzdravenie.

„Moje myšlienky sú s Robertom Ficom, jeho blízkymi a obyvateľmi Slovenska,“ konštatoval šéf NATO.

Shocked and appalled by the shooting of Prime Minister Robert Fico. I wish him strength for a speedy recovery. My thoughts are with Robert Fico, his loved ones, and the people of Slovakia.— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) May 15, 2024

Viac k témam: Americký prezident, Streľba na premiéra Roberta Fica v Handlovej
Zdroj: SITA.sk – Americký prezident odsudzuje útok na premiéra Fica, s manželskou sa modlia za jeho rýchle uzdravenie © SITA Všetky práva vyhradené.