Skip to content
Menu
Menu

Kaliňák: Zažili sme naozaj veľmi tragický deň, ktorý pre nás znamená boj o život premiéra

Prečítať článok

15.5.2024 (SITA.sk) – Predseda vlády Robert Fico je stále na operačnej sále. Utrpel vážnu polytraumu po niekoľkých strelných zraneniach. Na tlačovej besede to uviedol minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD).

Tragický deň

„Jeho stav je veľmi vážny,“ dodal. Operácia podľa jeho slov trvá viac než tri hodiny.

„Zažili sme naozaj veľmi tragický deň, ktorý pre nás znamená boj o život predsedu vlády,“ skonštatoval minister. Dodal, že Slovensko s takouto situáciou dosiaľ nikdy nebolo konfrontované a vyzval na zastavenie nenávisti. Kaliňák uviedol, že podrobnejšie zdravotné informácie bude zrejme možné poskytnúť neskôr.

Sústredia sa na premiérov stav

„To, čo sa udialo dnes, je neprekonateľnou jazvou, ktorá nás bude prenasledovať ešte dlhé roky,“ myslí si. Dodal, že v tejto chvíli sa sústredia najmä na zdravotný stav Roberta Fica.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) sa odmietol vyjadrovať k detailom premiérovho zdravotného stavu. Dodal, že podľa informácií, ktoré majú od operujúceho, je Fico v kritickom stave a jeho život je ohrozený.

Viac k témam: Streľba na premiéra Roberta Fica v Handlovej
Zdroj: SITA.sk – Kaliňák: Zažili sme naozaj veľmi tragický deň, ktorý pre nás znamená boj o život premiéra © SITA Všetky práva vyhradené.