Skip to content
Menu
Menu

Mihál pripomína dôležitosť eurovolieb. Dajte hlas tomu, kto bude na európskej úrovni najlepšie hájiť vaše záujmy

Prečítať článok

5.6.2024 (SITA.sk) – Podľa Jozefa Mihála by sa slovenskí voliči počas sobotňajších volieb do Európskeho parlamentu nemali vyhýbať hlasovacím miestnostiam. Ako podotkol v rozhovore pre agentúru SITA, každé voľby sú dôležité, bez ohľadu na to, či ľudia volia svojho starostu v obci alebo poslancov parlamentu.

„Rovnako dôležité sú aj voľby do Európskeho parlamentu, pretože ľudia, ktorí majú reprezentovať vaše záujmy v Európskom parlamente, ich budú reprezentovať vtedy, keď ich tam ‚pošlete‘. A keď to neurobíte, tak tam možno budú iní poslanci, ktorí svojou činnosťou možno nebudú napĺňať vaše zmýšľanie,“ vyhlásil Mihál, ktorý v závere končiaceho sa funkčného obdobia 2019 – 2024 zastával post europoslanca.

Mihál tvrdí, že na Slovensku v súčasnosti považujeme členstvo našej krajiny v Európskej únii za samozrejmosť a po 20 rokoch si občania už ani neuvedomujú, ako sa po vstupe do bloku zlepšili ich životy a akým spôsobom v súčasnosti žijú. Práve preto by mali s plnou vážnosťou pristúpiť k eurovoľbám.

„Je dosť dôležité nezostať vo volebný deň doma a vybrať si z veľmi pestrej a silnej ponuky rôznych politických strán a osobností tých ľudí, do ktorých vkladáte najväčšiu dôveru, že budú čo najlepšie zastupovať váš záujem na európskej úrovni,“ skonštatoval Mihál.

Viac k témam: Voľby do Európskeho parlamentu (eurovoľby) 2024
Zdroj: SITA.sk – Mihál pripomína dôležitosť eurovolieb. Dajte hlas tomu, kto bude na európskej úrovni najlepšie hájiť vaše záujmy © SITA Všetky práva vyhradené.