Skip to content
Menu
Menu

Ministerstvo vnútra chce zrušiť dočasné útočisko pre Arťoma Marčevského, ktorý je zaradený na sankčný zoznam EÚ

Prečítať článok

30.5.2024 (SITA.sk) – V súvislosti s prípadom ukrajinského štátneho príslušníka Arťoma Marčevského, ktorý bol v pondelok 27. mája zaradený na sankčný zoznam Európskej únie, boli zo strany správneho orgánu, konkrétne Migračného úradu Ministerstva vnútra SR, začaté úkony súvisiace s konaním o zrušení jeho dočasného útočiska. Informoval o tom hovorca rezortu vnútra Matej Neumann.

Na prípad Arťoma Marčevského upozorňovalo napríklad opozičné Progresívne Slovensko. Podľa hnutia ide o človeka zo sankčného zoznamu EÚ, ktorý aktívne pomáha ruským záujmom.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

V tejto súvislosti vyzývali progresívci rezort vnútra, aby zbavili dotyčného štatútu dočasného útočiska, ktoré na Slovensku predtým získal.

Európska únia na základe návrhu Česka uvalila sankcie aj na bývalého ukrajinského politika a proruského oligarchu Viktora Medvedčuka. Referuje o tom web Kyiv Independent s odvolaním sa na české ministerstvo zahraničných vecí.

Okrem Medvedčuka sa na sankčný zoznam Únie dostal aj ukrajinsko-izraelský občan Artem Marčevskyj a web Voice of Europe, ktorý spomenutí dvaja muži používali na šírenie proruskej propagandy.

Viac k témam: dočasné útočisko, Ruská propaganda, rusko-ukrajinský konflikt, sankčný zoznam EÚ
Zdroj: SITA.sk – Ministerstvo vnútra chce zrušiť dočasné útočisko pre Arťoma Marčevského, ktorý je zaradený na sankčný zoznam EÚ © SITA Všetky práva vyhradené.