Skip to content
Menu
Menu

Petržalka vydala takmer päťtisíc voličských preukazov, pre mestskú časť je to najviac v histórii eurovolieb

Prečítať článok

7.6.2024 (SITA.sk) – Bratislavská Petržalka vydala pre hlasovanie v tohtoročných voľbách do Európskeho parlamentu 4 874 voličských preukazov, čo je najviac v histórii eurovolieb v tejto mestskej časti. Informovala o tom hovorkyňa Mária Halašková.

„Obyvatelia Petržalky budú v sobotu 8. júna voliť v 64 volebných okrskoch,“ uviedla s tým, že v najväčšej mestskej časti je zapísaných celkom viac ako 93-tisíc oprávnených voličov so slovenským občianstvom.

Najväčší záujem o voličské preukazy zaznamenali na miestnom úrade počas posledného týždňa pred voľbami, počas ktorého vydali takmer 1 600 hlasovacích preukazov.

„V posledný deň prišlo viac ako 300 ľudí,“ priblížila vedúca referátu organizačných vecí miestneho úradu Alžbeta Neuschlová. Samospráva bude počas volebného dňa informovať o všetkých dôležitých aktualitách na webovej stránke volby.petrzalka.sk/ep.

Viac k témam: Hlasovací preukaz, Hovorkyňa, Voľby do Európskeho parlamentu (eurovoľby)
Zdroj: SITA.sk – Petržalka vydala takmer päťtisíc voličských preukazov, pre mestskú časť je to najviac v histórii eurovolieb © SITA Všetky práva vyhradené.