Skip to content
Menu
Menu

Prokurátor navrhuje pre strelca Juraja Cintulu väzobné stíhanie, sudca určil termín prípravného konania

Prečítať článok

17.5.2024 (SITA.sk) – Špecializovaný trestný súd v piatok prevzal návrh prokurátora Generálnej prokuratúry SR na vzatie do väzby Juraja Cintulu obvineného z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy spáchanej v štádiu pokusu v prípade útoku na premiéra Roberta Fica.

Ako informovala hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková, prokurátor žiada pre obvineného väzbu z dôvodu možného úteku, ako aj z dôvodu pokračovania v trestnej činnosti, teda útekovú a preventívnu väzbu.

Sudca pre prípravné konanie určil termín výsluchu obvineného na sobotu 18. mája v doobedných hodinách,“ uviedla hovorkyňa.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Streľba na premiéra Roberta Fica (fotografie)

Polícia obvinila Juraja Cintulu, ktorý strieľal na predsedu vlády Roberta Fica, z úkladnej vraždy z pomsty na chránenej osobe v štádiu pokusu. V prípade dokázania viny mu hrozí trest 25 rokov väzenia až doživotie.

Incident sa stal v stredu 15. mája po výjazdovom zasadnutí vlády v Handlovej, keď Juraj Cintula na Fica päťkrát vystrelil. Premiér následne absolvoval päťhodinovú operáciu v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici a je vo vážnom stave. Útočníka na mieste zadržali.

Viac k témam: Streľba na premiéra Roberta Fica v Handlovej, Väzba
Zdroj: SITA.sk – Prokurátor navrhuje pre strelca Juraja Cintulu väzobné stíhanie, sudca určil termín prípravného konania © SITA Všetky práva vyhradené.